Deze quesillo di coco (alternatieve spelling kesio de coco) is een heerlijke, rijke pudding op basis van geraspte kokos, gecondenseerde melk en eieren. Je maakt hem in de oven ‘au bain Marie’.
Houd je niet van kokos? Probeer dan ons recept voor de ‘gewone’ kesio eens!
INGREDIËNTEN:
- 100 gr kristalsuiker
- 1 blik (400 ml) gesuikerde, gecondenseerde melk
- 6 eieren
- 30 ml rum of Amaretto
- 400 ml kokosmelk
- 100 gr geraspte kokos
BEREIDING QUESILLO DI COCO:
Doe de 100 gr kristalsuiker in een droge pan en verwarm het totdat de suiker is gesmolten en bruin kleurt.
Je kunt het best niet tussendoor roeren!
Wanneer de suiker helemaal is opgelost en de stroop donkerbruin (maar niet zwart!) kleurt, is de caramel klaar.
Je hebt nu caramel gemaakt die de saus voor de quesillo vormt.
Giet de hete caramel in een glazen bakvorm om zo de bodem van de vorm ermee te bedekken.
Meng alle overige ingrediënten (met een keukenmachine of garde) door elkaar.
Giet dit mengsel bovenop de caramel. Het is prima wanneer je de caramel even hoort kraken.
Dek nu de bakvorm af met aluminiumfolie.
Verwarm de oven voor tot 200 graden.
Plaats de bakvorm met de quesillo in een grotere bakvorm die je minstens tot de helft met water vult.
Plaats beide vormen zo samen “au bain Marie” in de oven en laat de quesillo in ongeveer een uur gaar worden.
Laat de pudding helemaal afkoelen voordat je hem uit het bakblik haalt.
Dit doe je door het blik in een grotere vorm of schaal in één keer om te keren.
Snijd de quesillo in stukjes en… eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse nagerechten? Probeer dan ook eens onze traditionele kesio!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.






SOULFOOD Recepten
Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.