Home Recepten*gratis recepten Caribische scones
Caribische scones pan di coco ku fruta antilliaans recept

Caribische scones

door Linda Terrizzi

Caribische scones is wat je maakt met dit traditionele Antilliaanse recept. De originele naam, “Pan di coco” is  de titel voor een soort gebak dat niet te zoet is. Het zit een beetje tussen brood en taart in, en zal Europeanen nog het meeste aan  Engelse scones doen denken. Toch komen ook hier weer de Caribische smaken boven door het gebruik van gedroogd fruit en verse kokosnoot.

En zoals we van de Engelsen al leren… het is een ideale toevoeging aan een kopje thee in de middag! 



Voor zo’n 10-15 broodjes

INGREDIËNTEN:

  • 120gr. suiker
  • 120gr. bruine suiker
  • 500gr. bloem
  • 1 kokosnoot
  • 150gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 dopje vanille essence
  • 1 dopje kokos essence
  • 250ml. melk
  • 50gr. rozijnen
  • 50gr. sultana’s
  • 50gr. tutti frutti, in stukjes
  • 50gr. glacée kersen, gehalveerd
  • 50gr. sukade
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel / zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren + 1 ei om te bestrijken

BEREIDING PAN DI COCO:

Haal de kokosnoot uit de schil en rasp het vruchtvlees zeer fijn.

Meng de kokos met de twee eieren, de bruine en de witte suiker. Meng hierdoor ook de rozijnen, sultana’s, kersen, sukade en tutti frutti.

Voeg de boter, de vanille essence, de kokos essence , het zout en de kaneel toe en roer het geheel goed door elkaar.



Voeg ook de melk toe en roer nogmaals goed.

Verwarm de oven intussen voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kluts het resterende ei in een klein kommetje.

Zeef de bloem en het bakpoeder samen en voeg dit beetje bij beetje toe, totdat een stevig deeg ontstaat. (Het is niet erg om wat bloem over te houden)



Kneed het deeg gedurende 10 minuten en vorm er broodjes van. Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei. Strooi er wat suiker over.

Bak de broodjes in ongeveer 15-20 minuten, totdat ze gaar zijn en licht kleuren.

Alternatieve spelling: Pan de coco, pan di koko

Informatie:
recipe image
Recept
Caribische scones - pan di coco ku fruta - Antilliaans recept
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1534 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.




Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend