Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Home Recepten*gratis recepten Caribische scones
Caribische scones pan di coco ku fruta antilliaans recept

Caribische scones

door Linda Terrizzi

Caribische scones is wat je maakt met dit traditionele Antilliaanse recept. De originele naam, “Pan di coco” is  de titel voor een soort gebak dat niet te zoet is. Het zit een beetje tussen brood en taart in, en zal Europeanen nog het meeste aan  Engelse scones doen denken. Toch komen ook hier weer de Caribische smaken boven door het gebruik van gedroogd fruit en verse kokosnoot.

En zoals we van de Engelsen al leren… het is een ideale toevoeging aan een kopje thee in de middag! 




Voor zo’n 10-15 broodjes

INGREDIËNTEN:

  • 120gr. suiker
  • 120gr. bruine suiker
  • 500gr. bloem
  • 1 kokosnoot
  • 150gr. roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 dopje vanille essence
  • 1 dopje kokos essence
  • 250ml. melk
  • 50gr. rozijnen
  • 50gr. sultana’s
  • 50gr. tutti frutti, in stukjes
  • 50gr. glacée kersen, gehalveerd
  • 50gr. sukade
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel / zakje bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eieren + 1 ei om te bestrijken

BEREIDING PAN DI COCO:

Haal de kokosnoot uit de schil en rasp het vruchtvlees zeer fijn.

Meng de kokos met de twee eieren, de bruine en de witte suiker. Meng hierdoor ook de rozijnen, sultana’s, kersen, sukade en tutti frutti.

Voeg de boter, de vanille essence, de kokos essence , het zout en de kaneel toe en roer het geheel goed door elkaar.




Voeg ook de melk toe en roer nogmaals goed.

Verwarm de oven intussen voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kluts het resterende ei in een klein kommetje.

Zeef de bloem en het bakpoeder samen en voeg dit beetje bij beetje toe, totdat een stevig deeg ontstaat. (Het is niet erg om wat bloem over te houden)



Kneed het deeg gedurende 10 minuten en vorm er broodjes van. Leg de broodjes op de bakplaat en bestrijk ze met het geklutste ei. Strooi er wat suiker over.

Bak de broodjes in ongeveer 15-20 minuten, totdat ze gaar zijn en licht kleuren.

Alternatieve spelling: Pan de coco, pan di koko

Informatie:
recipe image
Recept
Caribische scones - pan di coco ku fruta - Antilliaans recept
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1398 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »