Home Recepten*gratis recepten Caribische panini met gerookte kip & salsa rosada
Caribische panini salsa rosada recept maxima kitchen equipments

Caribische panini met gerookte kip & salsa rosada

door Linda Terrizzi

Deze Caribische panini maak je met gerookte kip, paprika, ananas en je zelfgemaakte salsa rosada.

De salsa rosada is zo’n recept… daar hebben we heel lang over getwijfeld. In zijn simpelste vorm is het namelijk niet veel meer dan een mengsel van ketchup en mayonaise en om dát nou een recept te noemen gaat misschien een beetje ver. Toch wordt deze saus op de Antillen (en eigenlijk in heel Zuid Amerika) veel gebruikt op broodjes en als dipsaus.

In de meeste versies van salsa rosada gaat naast mayonaise en ketchup trouwens ook nog peper, limoen en Tabasco en daarmee kom je qua recept toch alweer een heel eind.

We hebben er daarom voor gekozen om het mee te nemen in ons recept voor de Caribische panini. Het is namelijk de perfecte tegenhanger voor de gerookte kip en de zoete ananas!

Panini of panino?

Maak overigens nooit de fout om één zo’n broodje een ‘panini’ te noemen. Als ik dat thuis doe, krijg ik altijd op mijn kop van Linda. “Nee” zegt ze… “Panini is meervoud. Eén broodje is een panino. Net zoals één spaghettisliert een spaghetto is en één enkel hapje voor de maaltijd een antipasto”. Het is maar dat je het weet.

Caribische panini salsa rosada recept maxima kitchen equipments

Panini grillen op de Maxima contactgrill

Voor het grillen van onze panini (maar ook voor het grillen van de kip uit deze ‘grilled chicken salad‘) gebruiken wij de contactgrill van Maxima Kitchen Equipments. We hebben hem een tijdje geleden gekregen om uit te testen en wow, wat bevalt die goed zeg! Het fijnste van deze contactgrill is… nee, wacht… ik begin verkeerd, wat er zijn een aantal hele fijne dingen. Ik maak er gewoon een lijstje van, wel zo handig:

  • De platen zijn zó ver verstelbaar dat je zowel een dunne tosti als een dikke steak kunt grillen. Je hoeft hier trouwens niets voor te doen, de contactgrill past zichzelf automatisch aan!
  • De platen zijn van gietijzer. Dit duurt even om op te warmen, maar eenmaal warm blíjft ‘ie ook warm. Je hoeft dus tussentijds niet bang te zijn dat de grill van de temperatuur af raakt.
  • Je kunt de temperatuur met een draaiknop regelen. En dat kan dus echt van 0 tot 300 graden.
  • en last but not least: hij heeft een uitneembaar lekbakje. Als je dus dingen grillt waar veel vet of water in zit, loopt dit eruit en kun je het bakje gemakkelijk uitnemen en leeggooien. Handig!

Korting op de grill

De grill die wij thuis hebben is het kleinste formaat (kun je ‘t je voorstellen? Ik vind ‘m al flink hoor!). Bij Maxima maken ze namelijk normaal horeca-apparatuur. Toch zitten er wat producten tussen (zoals ook onze planeetmenger) die geschikt zijn voor thuis.

Onze grill heeft één oppervlak, maar hij is dus ook verkrijgbaar in een grotere uitvoering, voor als je écht veel honger hebt. Via onze speciale pagina krijg je trouwens 7,5% korting op alle apparaten die wij thuis hebben, dus ook op de grill!

Ga je er één bestellen? Reken dan af met kortingscode DUSHI75 en de korting wordt automatisch verrekend.


Caribische panini salsa rosada recept maxima kitchen equipments

Dit recept is voor 4 panini

Ingrediënten:

Voor de panini

  • 1 ongesneden, luxe brood (Wij gebruikten de Campagnard uit de liefde&passie serie van AH)
  • 1 pot geroosterde paprika
  • een verse ananas (eventueel ananasschijven uit blik)
  • 1 gerookte kipfilet
  • plakjes belegen kaas
  • 1 krop Romaine sla

Voor de salsa rosada

  • 3 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • het sap van 1/2 limoen
  • 1/2 tl zwarte peper
  • Tabasco naar smaak (maar toch minstens een tl)

Bereiding Caribische panini

Begin met het maken voor de salsa rosada. Hiervoor pers je een halve limoen uit en mengt het met de rest van de ingrediënten. Goed roeren en de saus is klaar.

Snijd nu dikke plakken van het brood, ongeveer anderhalf keer zo dik als een ‘normale’ boterham. Je hebt in totaal 8 plakken nodig. Snijd de gerookte kipfilet en de geroosterde paprika in dunne plakjes.

Snijd tenslotte ook dunne plakjes van de ananas. Gebruik je ananasschijven uit blik? Snijd ze dan één keer doormidden, zodat de schijven 2x zo dun worden.

Was daarna de sla en haal wat blaadjes los. Snijd vervolgens ook de kaas in plakjes.

Verwarm de grill voor op 225 graden.

Beleg de panini door als eerste op beide sneetjes brood wat van de salsa rosada te smeren. Beleg ze vervolgens met wat van de kip, de ananas, de sla, de kaas, de paprika.

Doe de tweede snee brood nu bovenop en leg de panini vervolgens onder de grill. Je mag de grill voor dit recept best stevig aandrukken, zodat de panini uiteindelijk nog de helft van de oorspronkelijke dikte heeft.

Grill de Caribische panini totdat de kaas gesmolten is en het brood lekker krokant is. Eet smakelijk!

Caribische panini salsa rosada recept maxima kitchen equipments
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Caribische panini met gerookte kip en salsa rosada
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1032 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend