Home Basics Antilliaanse spaghetti bami
Antilliaanse Surinaamse bami spaghetti recept jurino

Antilliaanse spaghetti bami

door Linda Terrizzi

Uhhh… ja, hoe ga ik dit nu weer uitleggen? Het is geen spaghetti en het is geen bami, en toch is het ’t allebei wel. Snap jij het nog?

Zoals jullie wellicht weten, ben ik met een half-Italiaanse getrouwd. En in Italië is spaghetti natuurlijk ‘best wel een dingetje‘. Daar kun je niet te licht over denken. En dat kun je ook niet zomaar eten, zonder dat er een lekkere, traditionele saus over zit (want als je dacht dat de Antillianen zich graag aan traditie hielden, dan heb je de Italianen nog niet meegemaakt!)Toch leerde ik onlangs dat er in de Surinaamse en Antilliaanse keuken graag ‘bami’ wordt gemaakt met spaghetti. Waarom? Omdat spaghetti veel steviger is dan de eiernoedels die je normaal voor bami gebruikt. En niet alleen dat, maar spaghetti blijft ook nog eens veel langer lekker. Je kunt het maken, opwarmen en (bijvoorbeeld tijdens een feestbuffet) ook prima warm houden, zonder dat de pasta slap wordt en gaat plakken. Superhandig dus!

Antilliaanse Surinaamse bami spaghetti recept jurino

Eén nadeel, voor de Italianen dan, de spaghetti moet in dit recept worden doorgebroken. Het liefst zelfs twee keer, waardoor je sliertjes van zo’n 8 centimeter krijgt. Absolute heiligschennis natuurlijk. Maar na het proeven van dit lekkere gerecht is zelfs mijn vrouw om: bami gemaakt van spaghetti is gewoon echt hartstikke lekker!

Ingrediënten

Naast (uiteraard) spaghetti, gaat er in dit bijgerecht onder andere paksoi, knoflook, gember en sojasaus. Hierdoor krijgt de ‘bami’ zijn karakteristieke smaak. Het smaakt heerlijk naast ’n stukje barbecuevlees, maar is ook bij een Antilliaanse saté geweldig lekker.

Recept voor Antilliaanse bami van spaghetti

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse spaghetti-bami in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. Dit is trouwens één van de gerechten die van ons een paginagrote foto heeft gekregen, omdat het er op de foto al zo lekker uitziet!

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op pastagerechten? Dan vind je deze Caribische macaroni pie misschien ook wel heel lekker!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Antilliaanse spaghetti bami
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1975 Review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)