Home Recepten*gratis recepten Het geheim van onze bolo pretu
geheim van onze bolo pretu vanille extract

Het geheim van onze bolo pretu

door Linda Terrizzi

Weet jij hoe je de bolo pretu lekkerder dan ooit maakt? Wij verklappen je ons geheim!

Vruchten, noten en likeur mengen

That’s it! De eerste 20 kilo vruchtjes voor onze bolo pretu’s zijn gemengd. We zijn anderhalve week geleden al begonnen, en nu is het alleen nog wachten, wachten, wachten totdat we de klassieke zwarte taarten kunnen gaan bakken. Het kost even tijd, maar dan heb je ook wat…

Hakken, malen en roeren… kilo’s en kilo’s pruimen, rozijnen, abrikozen, kersen en sucade. Daarbij liters en liters rum, sherry en brandewijn. Én……… ons geheime ingrediënt dat de taart nóg lekkerder maakt dan alle andere: zelfgemaakte vanille-extract!

mm

Ons geheim

Voor zo’n mooie taart gebruiken we liever geen chemische essence of vanillesuiker. Daarom beginnen we ruim een half jaar van tevoren met het maken van deze lekkere (eerlijke!) vanille-extract. We nemen de beste vanille uit Madagascar en vullen die af met vodka en suiker. En dan is het weer een kwestie van geduld. Enkele maanden en heel veel keer schudden later heb je dan je eigen extract. Veel sterker van smaak dan de essence die je koopt in de winkel… en.. helemaal natuurlijk!

filling

Zelf ook zo’n flesje maken? Het is een heel simpel recept… het enige wat er moeilijk aan is, is geduld hebben.

Voor 3 flesjes van 200ml:

INGREDIËNTEN:

– 9 vanillestokjes
– 500ml vodka
– 150gr. suiker

BEREIDING VANILLE EXTRACT:

1. Snijd de stokjes open in de lengte en plaats er 3 in elk flesje.
2. Doe in elk flesje 50gr. suiker.
3. Vul de flesjes af met vodka.
4. Zet de flesjes op een koele, donkere plaats. Schud af en toe en laat de extract minstens 2 maanden trekken.

Enne… mocht je dit jaar te laat zijn voor het maken van je eigen bolo pretu, dan kun je altijd ‘n paar stukjes bestellen uit onze winkel.


 


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend