Contact opnemen

In verband met de grote hoeveelheid berichten die we ontvangen, zouden we het fijn vinden als je eerst even de volgende ‘veelgestelde vragen’ bekijkt. Misschien staat het antwoord op je vraag hier al tussen en ben je direct geholpen. Zo niet… klik dan op de link onderaan de pagina om naar ons contactformulier te gaan!

Klik op een vraag om het antwoord te lezen.

Eten en recepten

Kan ik bij jullie hapjes/taarten bestellen?
Helaas! Op dit moment bieden we geen catering aan voor hapjes en/of taarten.


Kan ik *** van tevoren maken en invriezen?
De meeste Antilliaanse hapjes kun je prima van tevoren maken en (rauw) invriezen. Pastechi, Johnny Cake, kaasballetjes en kroketten/bitterballen kunnen dan op een later tijdstip -nog bevroren- in de hete olie worden afgebakken. Ook taarten, koekjes en ander gebak kunnen heel goed (in een afgesloten doos) in de vriezer worden bewaard tot later. Wat je écht NIET moet invriezen? Kesio en salades op basis van aardappel! Meer weten? Bekijk onze video!


Ik mag geen alcohol gebruiken. Kan ik de drank in *** vervangen?
In bijna alle (zoete) recepten kun je de alcohol, meestal rum, vervangen door eenzelfde hoeveelheid water met 2 theelepels suiker en een dopje rum-essence. Dit werkt prima voor kesio, bolo di pruimu, ponche crema of bijvoorbeeld tèrt. Het enige gerecht waarbij de alchohol écht niet vervangen kan worden is de Bolo Pretu


Waarom wordt de vulling van de ponche crema taart niet stevig?
Er zijn verschillende merken kloppudding in omloop. Het ene merk gaat uit van een hoeveelheid vloeistof van 250 ml, terwijl het andere merk 500 ml vloeistof ‘aankan’. Misschien heb je teveel vloeistof gebruikt voor de hoeveelheid pudding?


Kan ik een recept aan de website toevoegen?
Dat mag! Wanneer je een recept hebt dat nog niet is gepubliceerd, zouden we het superleuk vinden als we die op de site mogen zetten. Uiteraard onder vermelding van je naam/website, mocht je dit fijn vinden.


Ik ben op zoek naar het recept voor ***
Je kunt de zoekfunctie op onze website gebruiken om te zoeken op naam van een gerecht, óf op ingrediënt! Op de computer vind je de zoekbalk bovenaan in het menu aan de rechterkant van je scherm. Bekijk je de site op een telefoon? Dan vind je de zoekbalk als eerste keuze in het menu bovenaan.


Staan jullie binnenkort ergens om eten/boeken te verkopen?
Op dit moment hebben we geen activiteiten gepland staan. Mocht dat wél zo zijn, dan kun je alle informatie bovenaan onze Facebook-pagina vinden.

Bestellen van kookboeken

Zijn de kookboeken ook op de Antillen verkrijgbaar?
Jazeker! Je kunt de boeken bij ons bestellen. De verzendkosten naar internationale bestemmingen bedragen €7,50 per boek.
Wil je de boeken liever lokaal kopen? Ook dat kan! Op Aruba kan dat bij Bruna – op Bonaire bij Addo’s en op Curaçao bij Mensing’s Caminada.

Waarom wordt er naar een kortingscode gevraagd?
De kortingscodes worden op dit moment alleen gebruikt door boekhandels die grote aantallen van onze boeken afnemen. Je kunt dit veld in de meeste gevallen ‘gewoon’ leeglaten en verder gaan met de bestelling? Bestel je onze twee boeken samen? Dan mag je automatisch rekenen op €7,90 korting wanneer je kiest voor het voordeelpakket!

Is bestellen en betalen bij jullie wel veilig?
Absoluut! We hechten grote waarde aan veiligheid, en daarom hebben we de volgende maatregelen getroffen:

    • De hele website is voorzien van een SSL certificaat. Alle pagina’s en de gegevens die worden ingevoerd zijn daarmee al beveiligd.
    • Onze betalingen lopen via Pay.nl – zij zijn gespecialiseerd in beveiligde betalingen via iDeal, Credit Card en PayPal
    • We bieden de mogelijkheid om achteraf te betalen. Wil je écht niet online betalen? Kies dan voor ‘achteraf betalen’ via Billink. Je ontvangt dan eerst je bestelling en daarna pas de rekening

Ik woon niet in Nederland. Kan ik toch boeken bestellen?
Jazeker! We versturen de boeken naar elk land ter wereld voor maar €7,50 verzendkosten! Je kunt via de webwinkel bestellen. Woon je op één van de eilanden van de Antillen? Vul dan bij postcode ‘0000’ in!

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling ontvang?
Bestel je voor 16:00 uur? Dan worden de boeken dezelfde dag nog verzonden! Het komt er op neer dat je de bestelling op de meeste dagen binnen 24 uur ontvangt. Wanneer je op zaterdag of zondag bestelt, krijg je de boeken meestal op dinsdag. (PostNL bezorgt niet overal op zondag en/of maandag!)

Mijn keuze voor achteraf betalen via Billink is afgewezen. Waarom?
Na het invoeren van je naam, adres en telefoonnummer voert Billink een kredietwaardigheidscheck uit. Soms komt het voor dat een betaling naar aanleiding hiervan wordt afgekeurd. Als je meent dat dit ten onrechte is, kun je een bezwaar sturen aan Billink. Je kunt er ook voor kiezen om de bestelling op een andere manier te betalen.

Tijdens het bestellen heb ik een fout gemaakt in mijn adres. Kan ik dit herstellen?
Waarschijnlijk wel. Snel… naar het contactformulier!

Zakelijk / samenwerking

Hebben jullie interesse in een linkruil?
Antilliaans-Eten.nl heeft helaas geen pagina met links naar andere bedrijven. Het lukt ons daarom niet om aan een ‘linkruil’ deel te nemen.

Ik zou graag een interview afnemen / een artikel schrijven over Antilliaans Eten
Dat kan (bijna) altijd! Je kunt hieronder doorklikken om naar het contactformulier te gaan.

Mag ik jullie recepten op mijn site zetten?
In onze press-kit vind je 4 recepten (incl. foto’s in hoge resolutie) die je op elke website mag publiceren, mits er wordt teruggelinkt naar Antilliaans-Eten.nl. De overige recepten houden we liever zelf ;)

Mijn vraag staat er niet tussen!