Contact opnemen

door Linda Terrizzi

Lieve lezer,

We krijgen dagelijks zoveel vragen binnen via social media en mail dat het helaas niet meer lukt om deze allemaal te beantwoorden. Onze website wordt maandelijks door meer dan 200.000 mensen bezocht. Dat zijn er gewoon écht best wel veel. 

Wanneer we alle vragen zouden beantwoorden, zijn we hier fulltime mee bezig en komen we niet meer aan ons werk toe.

We zouden het daarom heel fijn vinden wanneer je eerst de volgende veelgestelde vragen bekijkt. Misschien staat het antwoord op je vraag er al tussen en ben je direct geholpen. Zo niet, dan kun je ook altijd ’n reactie op Facebook of Instagram achterlaten om op die manier iets over ’n recept te vragen. Mochten we in de gelegenheid zijn om te antwoorden, dan zullen we dat zeker doen.

Dankjewel voor je begrip!

Veelgestelde vragen

ETEN & RECEPTEN

Kan ik bij jullie Antilliaans eten, hapjes of taarten bestellen?

– Helaas! Je kunt bij ons geen eten bestellen.


Kan ik *** van tevoren maken en invriezen?”

– De meeste Antilliaanse hapjes kun je prima van tevoren maken en (rauw) invriezen. Pastechi, Johnny Cake, kaasballetjes, loempia’s en kroketten/bitterballen kunnen dan op een later tijdstip -nog bevroren- in de hete olie worden afgebakken. Ook taarten, koekjes en ander gebak kunnen heel goed (in een afgesloten doos) in de vriezer worden bewaard tot later. Wat je écht NIET moet invriezen? Kesio en salades op basis van aardappel!


Waar kan ik een bepaald ingrediënt kopen?

– De meeste ingrediënten uit onze recepten kun je in de supermarkt vinden. Voor alle ingrediënten die je daar niet vindt, verwijzen we je graag door naar de webshop van Amazing Oriental. Zij bezorgen je exotische producten gratis thuis vanaf €35,-


Ik heb problemen met taart/cake bakken. Wat doe ik verkeerd?

– We hebben de meeste problemen (én hun oplossingen!) bij het maken van taart en cake in dit artikel voor je op ’n rijtje gezet. 


Ik heb problemen met Johnny Cakes bakken. Wat doe ik verkeerd?

– We hebben de meest voorkomende problemen (én hun oplossingen!) bij het maken van Johnny Cakes in dit artikel voor je op ’n rijtje gezet. 


Ik mag geen alcohol gebruiken. Kan ik de drank in *** vervangen?”

– In bijna alle (zoete) recepten kun je de alcohol, meestal rum, vervangen door eenzelfde hoeveelheid water met 2 theelepels suiker en een dopje rum-essence. Dit werkt prima voor kesio, bolo di pruimu, ponche crema of bijvoorbeeld tèrt. Het enige gerecht waarbij de alchohol écht niet vervangen kan worden is de Bolo Pretu


Kun je een recept uit het kookboek naar me mailen?

– Nee, wij versturen geen recepten per mail. Want 220.000 lezers x “even dat ene recept mailen” = 220.000 recepten per maand.

We begrijpen dat je graag ’n recept uit het boek wilt maken zonder het boek daarvoor te kopen, maar we kunnen hier helaas geen gehoor aan geven. Is ook niet echt een redelijke vraag, toch? We hebben enorm veel werk gehad aan het boek en we geloven dat het zijn prijs méér dan waard is. Ben je niet bereid om het aan te schaffen? Geen probleem – er staan nog genoeg gratis recepten op de site!

…En nee, een verhaal over “boeken die toevallig nét in een verhuisdoos zitten”,  of dat je “het gerecht echt vandaag wilt maken, terwijl morgen het bestelde boek pas aankomt” gaat helaas ook niet helpen. Je bent niet de eerste die het probeert ;)


Ik ben op zoek naar het recept voor ***

– Je kunt de zoekfunctie op onze website gebruiken om te zoeken op naam van een gerecht, óf op ingrediënt! Op de computer vind je de zoekbalk bovenaan in het menu aan de rechterkant van je scherm. Bekijk je de site op een telefoon? Dan vind je de zoekbalk als eerste keuze in het menu bovenaan.

Staat het recept niet op de site? Dan mag je er vanuit gaan dat we het niet hebben. (er is geen geheime voorraad met nog-te-publiceren-recepten)

ONZE KOOKBOEKEN

In welke taal zijn de boeken geschreven?”

– Alle boeken zijn 100% Nederlands! Een vertaling staat op dit moment nog niet op de planning.


Zijn de kookboeken ook op de Antillen verkrijgbaar?

– Jazeker! Je kunt onze kookboeken ook in lokale winkels op de Antillen kopen:

  • Aruba: Bruna & Cookings Aruba
  • Bonaire: Addo’s Bookstore
  • Curaçao: Mensing’s Caminada & Bruna Zuikertuintje


Welke recepten
staan er in de boeken?

– Op de productpagina van elk boek kun je de inhoudsopgave bekijken óf een video bekijken waarin we elke pagina van het boek al even laten zien. Zo weet je meteen welke recepten je kunt verwachten!

DE WEBSITE

Waarom kan ik jullie recepten niet kopiëren of opslaan?

– In verband met auteursrecht zijn onze recepten beveiligd tegen kopiëren. Als je tóch graag een collectie van onze recepten wilt hebben, zou je kunnen overwegen om één van onze kookboeken aan te schaffen.


Hoe kan ik een bepaald recept vinden?

– Je kunt een recept vinden door in het menu te kijken naar het type gerecht. Ook kun je zoeken op ingrediënt of naam met de zoekfunctie op de homepage en in het menu.


 

WORKSHOPS / CURSUSSEN

Bieden jullie binnenkort workshops aan?

– Op dit moment niet, maar we willen hier weer snel mee beginnen. Houd de website & social media in de gaten voor actuele data!

ZAKELIJK / SAMENWERKING

Hebben jullie interesse in een linkruil of ‘S4S’?

– Nee. (nee, echt niet!)  


Ik zou graag een interview afnemen / een artikel schrijven over Antilliaans Eten

– Dat kan (bijna) altijd! Je kunt ons hiervoor bereiken op info@soulfood.nl


Mag ik jullie recepten op mijn site zetten?

– Nee. We kunnen onze recepten helaas niet kosteloos beschikbaar stellen voor publicatie op andere websites. Mocht je één van onze recepten (+ bijbehorende foto’s) opnieuw online of offline willen publiceren, dan zijn daar licenties voor beschikbaar. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze pagina voor samenwerkingen.

Translate »
error: Alert: Content is protected !!