Lieve lezer,
Onze website wordt maandelijks door meer dan een half miljoen mensen bezocht. Ook op social media heeft Jurino een zelfde hoeveelheid volgers. Het lukt het daarom niet meer om vragen over recepten persoonlijk te beantwoorden.
We zouden het fijn vinden wanneer je eerst de volgende veelgestelde vragen bekijkt. Misschien staat het antwoord op je vraag er al tussen en ben je direct geholpen. Zo niet, dan houdt Jurino regelmatig een ‘Q&A’ sessie op zijn Instagram en Facebook account. Tijdens zo’n sessie kun je 24 uur lang vragen stellen via de vraagsticker in zijn story.
Dankjewel voor je begrip!
Veelgestelde vragen
ETEN & RECEPTEN
Kan ik bij jullie Antilliaans eten, hapjes of taarten bestellen?
– Helaas! Je kunt bij ons geen eten bestellen.
Kan ik *** van tevoren maken en invriezen?”
– De meeste Antilliaanse hapjes kun je prima van tevoren maken en (rauw) invriezen. Pastechi, Johnny Cake, kaasballetjes, loempia’s en kroketten/bitterballen kunnen dan op een later tijdstip -nog bevroren- in de hete olie worden afgebakken. Ook taarten, koekjes en ander gebak kunnen heel goed (in een afgesloten doos) in de vriezer worden bewaard tot later. Wat je écht NIET moet invriezen? Kesio en salades op basis van aardappel!
Waar kan ik een bepaald ingrediënt kopen?
– De meeste ingrediënten uit onze recepten kun je in de supermarkt vinden. Voor alle ingrediënten die je daar niet vindt, verwijzen we je graag door naar de webshop van Amazing Oriental. Zij bezorgen je exotische producten gratis thuis vanaf €35,-
Ik heb problemen met taart/cake bakken. Wat doe ik verkeerd?
– We hebben de meeste problemen (én hun oplossingen!) bij het maken van taart en cake in dit artikel voor je op ’n rijtje gezet.
Ik heb problemen met Johnny Cakes bakken. Wat doe ik verkeerd?
– We hebben de meest voorkomende problemen (én hun oplossingen!) bij het maken van Johnny Cakes in dit artikel voor je op ’n rijtje gezet.
Ik mag geen alcohol gebruiken. Kan ik de drank in *** vervangen?”
– In bijna alle (zoete) recepten kun je de alcohol, meestal rum, vervangen door eenzelfde hoeveelheid water met 2 theelepels suiker en een dopje rum-essence. Dit werkt prima voor kesio, bolo di pruimu, ponche crema of bijvoorbeeld tèrt. Het enige gerecht waarbij de alchohol écht niet vervangen kan worden is de Bolo Pretu
Kun je een recept uit ’n kookboek naar me mailen?
– Nee, wij versturen geen recepten per mail. We hebben enorm veel werk gehad aan onze boeken en we geloven dat ze hun prijs méér dan waard zijn.
…En nee, een verhaal over “boeken die toevallig nét in een verhuisdoos zitten”, of dat je “het gerecht echt vandaag wilt maken, terwijl morgen het bestelde boek pas aankomt” gaat helaas ook niet helpen.
Ik ben op zoek naar het recept voor ***
– Je kunt de zoekfunctie op onze website gebruiken om te zoeken op naam van een gerecht, óf op ingrediënt! Op de computer vind je de zoekbalk bovenaan in het menu aan de rechterkant van je scherm. Bekijk je de site op een telefoon? Dan vind je de zoekbalk als eerste keuze in het menu bovenaan.
Staat het recept niet op de site? Dan mag je er vanuit gaan dat we het niet hebben. (er is geen geheime voorraad met nog-te-publiceren-recepten)
ONZE KOOKBOEKEN
In welke taal zijn de boeken geschreven?”
– Alle boeken zijn 100% Nederlands! Een vertaling staat op dit moment nog niet op de planning.
Zijn de kookboeken ook op de Antillen verkrijgbaar?
– Jazeker! Je kunt onze kookboeken ook in lokale winkels op de Antillen kopen:
- Aruba: Plaza bookstore & Cookings Aruba
- Bonaire: Bruna Bonaire
- Curaçao: Mensing’s Caminada & Bruna Zuikertuintje
Welke recepten staan er in de boeken?
– Op de productpagina van elk boek kun je de inhoudsopgave bekijken óf een video bekijken waarin we elke pagina van het boek al even laten zien. Zo weet je meteen welke recepten je kunt verwachten!
DE WEBSITE
Waarom kan ik jullie recepten niet kopiëren of opslaan?
– In verband met auteursrecht zijn onze recepten beveiligd tegen kopiëren. Als je tóch graag een collectie van onze recepten wilt hebben, zou je kunnen overwegen om één van onze kookboeken aan te schaffen.
Hoe kan ik een bepaald recept vinden?
– Je kunt een recept vinden door in het menu te kijken naar het type gerecht. Ook kun je zoeken op ingrediënt of naam met de zoekfunctie op de homepage en in het menu.
WORKSHOPS / CURSUSSEN
Bieden jullie binnenkort workshops aan?
– Je vindt Jurino’s workshops altijd op deze pagina.
ZAKELIJK / SAMENWERKING
Heeft Jurino ruimte voor collabs?
– Meestal wel! Voor een collab ter promotie van een merk of product kun je contact opnemen met zijn management op jurino@talpanetwork.com .
Gaat het om een onbetaalde collab met een andere content creator of artiest? Dan kun je een mailtje sturen naar info@soulfood.nl .
Hebben jullie interesse in een linkruil of ‘S4S’?
– Nee. (nee, echt niet!)
Ik zou graag een interview afnemen / een artikel schrijven over Jurino. Kan dat?
– Dat kan (bijna) altijd! Je kunt ons hiervoor bereiken op info@soulfood.nl
Mag ik jullie recepten op mijn site zetten?
– Nee. We kunnen onze recepten helaas niet kosteloos beschikbaar stellen voor publicatie op andere websites. Mocht je één van onze recepten (+ bijbehorende foto’s) opnieuw online of offline willen publiceren, dan zijn daar licenties voor beschikbaar. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze pagina voor samenwerkingen.

