De beste stoofschotels

Onze stoofschotels worden ook wel stobá genoemd.

De Antilliaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke stoofschotels. We maken ze met vlees, groenten én fruit.
Hieronder vind je een collectie van de lekkerste “stobá” – van de traditionele “kabritu” (geitenvlees) tot tropische papaya!




Banana stobá – Stoofschotel van bakbanaan
Bananen zijn echt niet alleen geschikt voor zoete (na-)gerechten. In deze hartige stoofschotel smaken de bakbananen heerlijk, zonder het geheel tot een dessert te maken.…
Papaya stobá – Stoofschotel van onrijpe papaya
Vruchten en vlees gaan heel goed samen. Bij deze stoofschotel van onrijpe papaja heb je waarschijnlijk niet eens door dat je fruit eet.
stoba di komkomber chiki gestoofde west indische komkommers recept antilliaans curaçao
Stobá di komkomber – Gestoofde West-Indische komkommers
De komkomber chiki is één van mijn persoonlijke favorieten! Wie zei dat de Antilliaanse keuken alleen om vlees draait? Één van onze meest geliefde groentes…
kolo stobá gestoofdde witte kool antilliaans recept
Kolo stobá – gestoofde witte kool
De kolo stobá is een heerlijk, klassiek Antilliaans gerecht. Het is lekker vertrouwd en de meesten zullen er dan goede herinneringen aan hebben. Informatie: ReceptKolo…
Carne mechada - Antilliaans draadjesvlees recept
Carne mechada – Het lekkerste draadjesvlees
Carne mechada is nog zo’n juweeltje dat we van onze Zuiderburen hebben overgenomen. De Venezolanen maken dit gerecht al eeuwenlang en ook op de Antillen…
Stobá di boonchi wowo pretu – gestoofde zwartoog bonen
Dit is een speciaal recept ter ere van world vegetarian day. We zijn een beetje beschaamd om te vertellen hoe lang we hebben moeten zoeken…
Gestoofde kip met zachte funchi
In dit tweede recept van onze ‘budget bites’ geven we ook weer ‘n recept voor een complete maaltijd die per persoon niet meer dan €2,00…
stoba sin karni stoofschotel seitan vegan veganistisch antilliaans recept jurino
Stobá sin karni – stoofschotel met seitan (vegan)
Op de Antillen eten we héél veel stoofschotels. We noemen ze stobá. En hoewel een bepaalde groente soms de hoofdrol speelt, zoals bij de gestoofde…
Antilliaanse stobá di kabritu, stoofschotel van geit
Kabritu stoba – Stoofschotel van geitenvlees
Stoba di kabritu (of ‘kabritu stobá’) is misschien wel het meest bekende gerecht van Aruba, Bonaire en Curaçao. Wie Antillen zegt, zegt Kabritu. Het is…




Trek in méér? Bekijk dan onze kookboeken:

Van woensdag tot zondag zijn wij er even niet. Bestellingen die dan geplaatst worden, zullen op ma- 30 april worden verzonden Sluiten