Onze stoofschotels worden ook wel stobá genoemd.
De Antilliaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke stoofschotels. We maken ze met vlees, groenten én fruit.
Hieronder vind je een collectie van de lekkerste “stobá” – van de traditionele “kabritu” (geitenvlees) tot tropische papaya!

Papaya stobá – Stoofschotel van onrijpe papaya
Vruchten en vlees gaan heel goed samen. Bij deze stoofschotel van onrijpe papaja heb je waarschijnlijk niet eens door dat je fruit eet.
Kolo stobá – gestoofde witte kool
De kolo stobá is een heerlijk, klassiek Antilliaans gerecht. Het is lekker vertrouwd en de meesten zullen er dan goede herinneringen aan hebben. Informatie: ReceptKolo…
Stobá di boonchi wowo pretu – gestoofde zwartoog bonen
Dit is een speciaal recept ter ere van world vegetarian day. We zijn een beetje beschaamd om te vertellen hoe lang we hebben moeten zoeken…
Stobá sin karni – stoofschotel met seitan (vegan)
Op de Antillen eten we héél veel stoofschotels. We noemen ze stobá. En hoewel een bepaalde groente soms de hoofdrol speelt, zoals bij de gestoofde…
Kabritu stoba – Stoofschotel van geitenvlees
Stoba di kabritu (of ‘kabritu stobá’) is misschien wel het meest bekende gerecht van Aruba, Bonaire en Curaçao. Wie Antillen zegt, zegt Kabritu. Het is…
Stobá di bakijou – gestoofde bakkeljauw
Bakkeljauw is witvis (vaak kabeljauw) dat wordt bewaard in zout. Vroeger werd gezouten vis vooral door de armen gegeten. Verse vis bedierf namelijk snel en…
Galiña di smoor – Gesmoorde kip
“Galiña di smoor” is een schotel van heerlijk gesmoorde kip op Antilliaanse wijze. Door de groenten en specerijen krijgt de kip een heel speciale smaak.…
Stobá di snijboonchi – gestoofde snijbonen
Stobá di snijboonchi is de naam voor een heerlijke stoofschotel met snijbonen. Naast snijbonen (‘snijboonchi’ in het Papiamentu!) gaat er ook zoutvlees, varkensstaart en flink…