Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

De beste stoofschotels

Onze stoofschotels worden ook wel stobá genoemd.

De Antilliaanse keuken staat bekend om zijn heerlijke stoofschotels. We maken ze met vlees, groenten én fruit.
Hieronder vind je een collectie van de lekkerste “stobá” – van de traditionele “kabritu” (geitenvlees) tot tropische papaya!




karni stobá antilliaanse stoofschotel
Karni stobá – Stoofvlees op z’n Antilliaans
Eén van de meest gegeten gerechten is de stobá. Een heerlijk gekruide stoofschotel met steeds weer een andere ‘ster’. In dit geval is dat  het…
galiña stobá Antilliaanse gestoofde kip stoba di galina galinja recept antilliaans eten jurino
Galiña stobá / stoba di galinja – Antilliaanse gestoofde kip
Galiña stobá is een heerlijke, Antilliaanse manier om kip te stoven. Kip is en blijft de meest gegeten soort vlees op de Antillen. Het is…
stoba van okra antilliaanse okrasoep jambo recept
stobá van okra (100% veganistisch)
Met okra’s hoef je écht niet altijd soep te maken. Hoewel onze traditionele jambo errug lekker is, zijn okra’s ook heerlijk wanneer ze in combinatie…
banana stobá gestoofde bakbanaan antilliaanse stoofschotel recept
Banana stobá – Stoofschotel van bakbanaan
Banana stobá (of soms geschreven als “stobá di banana”) is een heerlijk Antilliaans stoofgerecht van bakbananen. Bananen zijn namelijk écht niet alleen geschikt voor zoete…
komkomber chiki konkomber stobá antilliaanse recept stoofschotel
Stobá di komkomber – Gestoofde West-Indische komkommers
De komkomber chiki is één van mijn persoonlijke favorieten! Wie zei dat de Antilliaanse keuken alleen om vlees draait? Één van onze meest geliefde groentes…
Carne mechada - Antilliaans draadjesvlees recept
Carne mechada – Het lekkerste draadjesvlees
Carne mechada is nog zo’n juweeltje dat we van onze Zuiderburen hebben overgenomen. De Venezolanen maken dit gerecht al eeuwenlang en ook op de Antillen…




Trek in méér? Bekijk dan onze kookboeken:

Translate »