Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Soulfood

Soulfood! Nu de dagen korter worden en de temperatuur daalt, is er niets zo lekker als lekker thuis genieten van de gerechten die je van vroeger kent. Echt ‘comfort food’, zoals ze ook wel zeggen. We hebben de allerlekkerste soulfood-gerechten voor je bij elkaar gezocht en op een rijtje gezet:




Besitos de coco – Glutenvrije kokoskoekjes
Ze smaken als een mankaron, maar ze zijn veel makkelijker te maken. En het beste? Zelfs mensen die zich hebben voorgenomen om geen gluten te…
Pan Fransés – traditionele broodjes
De pan Franses is één van de meest bekende broodjes van de Antillen. Gebaseerd op ‘Frans brood’ (vandaar de naam) maar stiekem toch echt heel…
coquito – zoete cocktail van kokos en rum
Coquito is de Puerto Ricaanse tegenhanger van de ‘ponche crema’. Omdat de basis van dit drankje kokosmelk is, heeft het een heel andere beleving dan…
Rum raisin roomijs
Als ik terugdenk aan mijn tijd op Curaçao, dan denk ik altijd aan dit ijsje. Ons nationale ijsmerk ‘Lovers’ heeft deze smaak altijd in haar…
Antilliaanse bitterballen met ham paprika recept Antilliaanse recepten krioyo Jurino
Antilliaanse (ham) bitterballen
De Antilliaanse keuken is rijk aan feestelijke hapjes. Hier weer één van de klassiekers: Antilliaanse bitterballen!
Pinda bonbons
Makkelijk, makkelijk, makkelijk…. dat is dit recept! En het resultaat? Gewoon prachtig… alsof je UREN in de keuken hebt gestaan. Met dit recept kun je…
geheim van onze bolo pretu vanille extract
Het geheim van onze bolo pretu
Weet jij hoe je de bolo pretu lekkerder dan ooit maakt? Wij verklappen je ons geheim!
Pandushi – Antilliaans krentenbrood
Deze zoete krentenbroodjes zijn een traditionele lekkernij op de Antillen.
pan bolo boyo antilliaanse broodpudding recept
Pan bolo / boyo – Broodpudding
Ligt er nog oud brood in de kast en is het éigenlijk niet lekker meer om zo te eten? Niet weggooien! Upgrade het door er…
Papaya en mango milkshake (batido)
Op onze Facebook pagina hebben we gevraagd welk Batido-recept jullie het liefst terugzien…. de papaya en mango batido heeft daarbij met stip gewonnen! Zeg nu…
Antilliaanse zalm casserole / ovenschotel
Hoe vertaal je 'pudin di salmou' nu een beetje leuk? Als we het letterlijk zalmpudding zouden noemen, zouden veel mensen misschien worden afgeschrikt - Immers,…
Papaya stobá – Stoofschotel van onrijpe papaya
Vruchten en vlees gaan heel goed samen. Bij deze stoofschotel van onrijpe papaja heb je waarschijnlijk niet eens door dat je fruit eet.
tentalaria di pinda antilliaans snoepgoed pinda's antilliaans-eten.nl jurino
Tentalaria di pinda – pinda snoep
Tentalaria di pinda is de goedkope, maar minstens-net-zo-lekkere (en écht Antilliaanse!) versie van marsepein. Het is heel makkelijk te maken en geliefd door jong en…
Stobá di bananaschil
Gooi jij je bananenschillen altijd weg wanneer het banaantje op is? Wat zonde! Niet meer doen hoor… Vanaf nu tover je ze om in deze…




Trek in méér? Bekijk dan onze kookboeken:

Translate »