Home Blog Review: de Freshly Fish mixbox
freshly fish mixbox review

Review: de Freshly Fish mixbox

door Linda Terrizzi

Vis kun je natuurlijk kopen bij de visboer, op de markt of in de supermarkt. Maar tegenwoordig gaat zo’n beetje alles digitaal en kun je ook vis online bestellen. Via de website van Freshly Fish kun je namelijk ’n box vol met verse vis samenstellen. Deze wordt dan binnen enkele dagen bij je thuisbezorgd. Netjes ingepakt en diepvries.

Wij mochten de Freshly Fish mixbox testen en ik moet zeggen dat dat goed bevallen is. Tweemaal kregen we ’n grote doos met daarin 8 verschillende verpakkingen met vis die we zelf hadden uitegekozen op de website. De vis wordt verpakt per 2 porties, dus kozen we meerdere van dezelfde verpakkingen om thuis met z’n vijven van te eten.

Online bestellen

Het bestellen van de vis gaat gemakkelijk online. Via de website van Freshly Fish klik je de box aan en vervolgens kun je deze vullen met 8 verpakkingen van ongeveer 200 gram. Dat zijn gemiddeld twee porties, omdat het gewicht wat wordt genoemd ook écht het gewicht is wat je kunt eten. Alle producten zijn namelijk al schoongemaakt en gefileerd, waardoor je geen afval hebt.

Een écht bonuspunt vond ik de manier van invriezen: de vis wordt gevacumeerd en daarna ‘droog’ ingevroren. Als je weleens diepvriesvis uit de supermarkt hebt gekocht, weet je dat die eerst wordt voorzien van een laagje water om de vis ‘te beschermen’. Ik zet dat bewust tussen aanhalingstekens, want het is natuurlijk voor de fabrikant ook wel fijn om dat water mee te wegen en te verkopen als vis.

En dan gebeurt het: je koopt ’n kilo diepvrieszalm en die laat je ontdooien. Dan eindig je met 700 gram vis en een plas water. Niet leuk. Bij Freshly Fish is dat dus niet het geval en betaal je écht alleen voor de vis. Geen plas water dus… en na even droogdeppen met ’n stukje keukenpapier kunnen de visfilets dan ook zo de pan in.

Bezorging van de mixbox

Tijdens het bestellen kun je ook kiezen op welke dag je de box bezorgd wilt hebben. Handig! De bezorging van de boxen gaat met een one-day delivery service. Het pakket wordt dus op dezelfde dag ingepakt en bezorgd. In de doos gaan genoeg ice packs om de vis goed bevroren te houden.

Op de dag zelf word je door de koerier op de hoogte gehouden van de bezorgtijd. Dat gaat heel netjes en nauwkeurig. En dan issie daar: de mixbox! Door de fijne en gestroomlijnde verpakkingen neemt de vis niet al teveel plek in de vriezer in. De 8 pakjes passen dan ook makkelijk in één lade.

blank

De kwaliteit van de producten

Voor de kwaliteit geef ik de Freshly Fish box een dikke 10 – de vis is écht vers en écht goed schoongemaakt. Zelfs de producten die al bereid zijn (wij kozen voor de kinderen de XXL vissticks!) waren smaakvol en goed van kwaliteit. Een dun, krokant laagje en daarin een mooi stuk visfilet.

Linda en Chiara bestelden een schaaltje met garnalen om te delen. Hoewel de garnalen nog in de schaal zaten (meer smaak dan gepeld) waren ze tóch al aan de achterkant opengemaakt en was het darmkanaal al verwijderd. Dat hadden we nog niet eerder gezien! Ik kan zelf geen garnalen eten, omdat ik er dodelijk allergisch voor ben. Ook voor mij was het dus fijn dat die in ’n kleine verpakking en compleet vacuüm geseald geleverd werden.

Prijs en eindoordeel over de box

De prijs van een Freshly Fish mixbox is €59,- maar ik heb goed nieuws voor je: met onze speciale kortingscode VISPROBEREN10 krijg je t/m 15 april maar liefst €10,- korting op de box!

Via Facebook hoorden we sommige volgers al denken: €59,- voor 8×2 porties vis… dat is toch niet goedkoop? En daar wil ik graag nog wat over kwijt. Je kunt de prijs van de visbox namelijk niet zomaar omrekenen naar een kiloprijs voor de vis.

Als eerste kan ik je zeggen dat de vis van Freshly Fish MSC of ASC gekwalificeerd is. De vis is dus duurzaam gevangen of gekweekt, met oog voor mens én dier. Ik vind ’t toch altijd fijn om te weten dat er bij het vissen van mijn zalm of schol niet allerlei andere zeedieren in de netten zijn blijven hangen. (Dat is zó 1999 en hoeft gewoon echt niet meer). En daarnaast is er nog een voordeel…

Waar je op de markt vis per kilo koopt, krijg je bij Freshly Fish veel méér voor dat geld. De vis wordt namelijk schoongemaakt, gevacumeerd, netjes ingepakt en ingevroren. Daarnaast leveren ze nog ’n stukje extra service. De box wordt namelijk binnen enkele dagen gratis bij je thuisbezorgd. Gratis kan natuurlijk alleen maar gratis zijn, wanneer de verzendkosten al in de prijs inbegrepen zitten. En verzendkosten voor een same day delivery koerier zijn toch flink wat hoger dan voor ’n normaal postpakketje.

Dus inderdaad: op de markt en in de supermarkt is de vis goedkoper. Maar bij Freshly Fish koop je natuurlijk niet alleen maar vis, maar dus ook ’n stukje duurzaamheid, vakmanschap en gemak. En dát maakt het de prijs meer dan waard!


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend