Home Receptenfeest Waarmee versier je een Antilliaanse verjaardagstaart?
bolo di manteka, Antilliaanse verjaardagstaart

Waarmee versier je een Antilliaanse verjaardagstaart?

door Linda Terrizzi

Het is één van de meest gestelde vragen: Wat is toch dat zoete laagje dat we over onze bolo di manteka smeren? Het komt in alle kleurtjes, is zoet en luchtig… en soms zit er een smaakje aan. Maar wat is het precies?

Bolo di manteka versieren

Dus: je hebt je cake gebakken, hij is gevuld met een lekkere vulling… maar nú moet hij worden omgetoverd in een schitterende verjaardagstaart. Misschien heb je al een idee over de kleuren of het thema die je gaat verwerken. De grote vraag blijft alleen: hóe ga je dit doen, zodat het lekker én mooi wordt?2 manieren

We geven je in dit artikel twee manieren om de Antilliaanse verjaardagstaart op te maken. De eerste manier (met royal icing) is de ’traditionele’ manier. De meeste verjaardagstaarten op Aruba, Bonaire en Curaçao zijn versierd met royal icing. Deze zoete crème is gemaakt met eiwit en wordt hard wanneer je het laat drogen.

Dit heeft twee voordelen: de taart kan tegen een stootje én tegen warmte. Op de Antillen is het natuurlijk altijd warm – vandaar dat dit de meest gebruikte manier is om een taart te versieren. Sommige mensen noemen deze crème ook wel “suku pa dorna bolo” (suiker om de taart te versieren).

De andere manier om de taart te versieren is met een laag botercrème. Deze versie is zachter, luchtiger en (natuurlijk!) wat vetter. De taart krijgt een glanzende laag van superzachte crème, die de meeste mensen heerlijk vinden.

Royal icing

Je kunt royal icing op de traditionele manier maken. Er wordt dan gebruik gemaakt van eiwitten. Let op: de eiwitten blijven in dit recept rauw. Nu is dit meestal niets om je zorgen over te maken, maar vind je het tóch eng (of eten er zwangere dames mee) dan kun je ervoor kiezen om de icing met meringue poeder te maken. We geven je in ons artikel twee recepten… kun je zelf kiezen!Ook van de royal icing kun je mooie decoraties maken (vaak zelfs mooier en nauwkeuriger dan van botercrème). Doordat de suiker hard wordt na het drogen, is er minder kans op breken. Je vindt het recept van royal icing hier.

Botercrème

Om onze bolo di manteka te vullen en te versieren zonder dat deze te zwaar wordt, maken wij graag gebruik van botercrème. Door het lange kloppen is het een stuk luchtiger dan b.v. een laag fondant of marsepein. Ook is het heel makkelijk te verwerken. Je kunt een gladde laag over de taart strijken, maar het kan ook prima in allerlei vormpjes worden gespoten. Zo kun je mooie randjes en versieringen op je taart aanbrengen.

Bloemen, toefjes, pieken… je kunt het zo gek niet bedenken of het is te maken van deze crème. Je tovert hiermee een ‘saaie’ cake om in een échte verjaardagstaart. Helemaal feest-proof dus! Je maakt de lekkerste botercrème volgens ons recept.

antilliaanse taart suku pa dorna bolo royal icing recept

 
SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)