Home Recepten*gratis recepten Trifle met ijs, sinaasappel & Cointreau
trifle ijs sinaasappel Cointreau professor Grunschnabel

Trifle met ijs, sinaasappel & Cointreau

door Linda Terrizzi

Deze heerlijke trifle maak je met ijs in kokos-vanille smaak, sinaasappel en (voor de liefhebber) een scheut Cointreau. Liever ‘n alcoholvrij toetje? Dan gebruik je in plaats van de Cointreau extra sinaasappelsap. Het is een supermakkelijk toetje, aangezien je ‘m alleen maar hoeft samen te stellen. Maximaal resultaat voor minimale inspanning… daar houden we natuurlijk van!

Maromokotro ijs

Maromo… wattes? Voor dit recept gebruiken we het Maromokotro Snow White ijs van het merk Professor Grunschnabel. Dat is 100% plantaardig ijs met een heerlijke kokos-vanille smaak. In het ijs zitten ook stukjes geraspte kokos voor ‘n extra bite – zó lekker!

De Maromokotro is een hoge berg op Madagascar. Daar groeit de beroemde Bourbon Vanille die ook in dit ijs wordt gebruikt. Bourbon vanille staat wereldwijd bekend als de beste soort… en dat proef je goed!

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de smaak van het ijs. Probeer ook eens één van de andere smaken van Professor Grunschnabel. Ze zijn allemaal even verrassend en allemaal plantaardig/vegan. En het beste: ze zijn gewoon bij de AH verkrijgbaar!

trifle ijs sinaasappel Cointreau professor Grunschnabel

Trifle met cake of panettone

Wij maken dit toetje voor oud-en-nieuw. Weer ‘ns wat anders dan altijd maar die oliebollen… Voor de cakelagen gebruikten we een restje panettone die nog over was van de kerst. Dat hóeft natuurlijk niet. Ook met lange vingers of met een sponscake kun je deze trifle prima maken. Ga je zelf bakken? Gebruik dan ons recept voor de pan lefi als basis!

Dit recept is voor 4 personen/porties

Ingrediënten:

  • 1 pot (500 ml) Maromokotro Snow White ijs
  • Een flink stuk sponscake, panettone óf een pak lange vingers
  • 3 sinaasappels
  • 100 ml Cointreau
  • 50 gr pure chocolade
  • optioneel: gekleurde suiker, ter versiering

Bereiding van de trifle

Snijd de cake of panettone in plakken van ongeveer 1 cm. Als je lange vingers gebruikt, hoef je ze natuurlijk niet eerst kleiner te maken.

Versier je de randjes van je glas met gekleurde suiker? Doop elk glas dan nu in een laagje water en daarna in de gekleurde suiker. (Na het vullen kan dit natuurlijk niet meer)

Pers één van de sinaasappelen uit en meng het sap met de Cointreau. Sprenkel dit over de cake of lange vingers, zodat die wat vochtig worden.

Snijd de overige 2 sinaasappelen in plakjes van 5 mm. Om de trifle samen te stellen kun je één grote schaal nemen, of -net als wij- kiezen voor individuele porties in een mooi glas.

Leg in elk glas ‘n laagje cake met daarop een schijf sinaasappel. Schep er vervolgens ‘n laagje ijs van 1 cm op en rasp er wat pure chocolade over. Herhaal dit nog zo’n 2x, totdat je in elk glas een mooie trifle hebt. Maak het toetje af met ‘n bolletje ijs en wat extra geraspte chocolade.

Meteen serveren natuurlijk, anders smelt het ijs te hard – Eet smakelijk!

trifle ijs sinaasappel Cointreau professor Grunschnabel
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Feestelijke trifle met ijs, sinaasappel en Cointreau
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2394 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend