Home Recepten*gratis recepten Taartjes met peer en blauwaderkaas
hartige taartjes peer blauwaderkaas schimmelkaas steelite

Taartjes met peer en blauwaderkaas

door Linda Terrizzi

Deze kleine taartjes met blauwe kaas en peer zijn zoet en hartig tegelijk. Je maakt ze af met wat honing en geroosterde pijnboompitten. Ze zijn makkelijk en snel gemaakt en de smaakcombinatie is echt hemels!

Schimmelkaas

Blauwaderkaas of schimmelkaas is één van die dingen waarvoor geldt “you either love it, or you hate it“. Het heeft een karakteristieke, pittige smaak waarvan je óf helemaal gek bent, óf je vindt ‘t maar niks. Gelukkig vallen wij thuis allemaal in de eerste categorie.

Je kunt voor dit recept verschillende soorten blauwe kaas gebruiken. Gorgonzola, Viking Blue en Danablu vind ik zelf ‘t lekkerste in combinatie met de peer. Voor deze taartjes heb ik Danablu gebruikt.

Lust jij (of één van je gasten) nou echt geen blauwaderkaas? Gebruik dan belegen Goudse kaas voor dit recept. De smaak is wat anders, maar in combinatie met de zoete peer is het nog steeds lekker!

hartige taartjes peer blauwaderkaas schimmelkaas steelite

Borden van Steelite

Regelmatig krijgen we de vraag waar we de borden vandaan hebben waarop we het eten presenteren. In dit geval zijn die een combinatie van verschillende kleuren uit de craft-serie van Steelite International. Dat is een Engelse serviesproducent die zich voornamelijk richt op hotels en restaurants. We kregen de borden om te gebruiken voor ons nieuwe kookboek. Je zult ze dus nog regelmatig op de foto zien verschijnen!

Hun unieke serviezen worden inmiddels naar meer dan 140 landen verscheept. En zo kregen wij dus ook ’n pakketje uit Engeland. Ik was best een beetje bang, want borden met de post? Dat kán toch bijna niet goed gaan? Maar de borden van Steelite waren gewoon écht opgewassen tegen het ruwe handelen in het transport. Wat een stevigheid, hey! Nu ben ik thuis ook iets minder bang om er één te breken…

De borden die wij kregen zijn blauw en frambozenrood. Beide komen uit de craft-serie en zijn te zien op de website van Steelite. In Nederland kun je ze via verschillende (web-)winkels bestellen.

hartige taartjes peer blauwaderkaas schimmelkaas steelite

Het recept

Dit recept is voor 12-15 kleine taartjes. Je kunt ze na het bakken het beste bewaren in een afgesloten doos of trommel… of natuurlijk meteen opeten! De taartjes kunnen ook worden ingevroren.

Ingrediënten:

voor het deeg

  • 300 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • een snufje zout

voor de vulling

  • 3 stevige peren
  • 1 el maïzena
  • 100 gr blauwaderkaas
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • een snufje zout

en verder…

  • enkele eetlepels honing
  • 3 el pijnboompitjes
hartige taartjes peer blauwaderkaas schimmelkaas steelite

Bereiding taartjes met peer en blauwaderkaas

Begin met het maken van het deeg. Doe hiervoor de bloem, de boter, het ei, de melk en het snufje zout in een kom en kneed dit tot een stevig deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan nog een eetlepel melk toe. Verpak het deeg in plastic folie en laat het 30 minuten rusten in de koelkast. Maak ondertussen de vulling voor de taartjes.

Hiervoor schil je de peren en snijd ze in kleine blokjes. Meng er de eetlepel maïzena door. Dit is om het vocht op te vangen wanneer je de taartjes gaat bakken. Verkruimel de blauwaderkaas en meng de stukjes door de peren. Voeg nu ook de tijm e het snufje zout toe en roer het geheel goed door.

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cupcakeblik in met boter. Nu is het tijd om de taartjes te gaan samenstellen.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak. Steek met ‘n ronde koekjesvorm cirkels uit het deeg en leg die in de cupcakevormpjes. De randjes zouden zo’n 1,5 centimeter hoog moeten zijn. Prik met ‘n vork gaatjes in de bodem van elk taartje. Vul de vormpjes daarna met een flinke eetlepel van de vulling.

Bak de taartjes in ongeveer 20-25 goudbruin en gaar. Haal de taartjes na het bakken uit de vorm. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan. Ze moeten nét wat kleur krijgen. Doe op elk taartje wat honing (ongeveer een theelepeltje) en bestrooi de taartjes met de geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op kleine taartjes? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse pruimentaartjes!

Informatie:
recipe image
Recept
Taartjes met peer en blauwaderkaas - RECEPT via Antilliaans-eten.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2405 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend