Home Recepten*gratis recepten Stobá di snijboonchi – gestoofde snijbonen
stoba di snijboonchi gestoofde snijbonen op Antilliaanse wijze Antilliaans recept

Stobá di snijboonchi – gestoofde snijbonen

door Linda Terrizzi

Stobá di snijboonchi is de naam voor een heerlijke stoofschotel met snijbonen. Naast snijbonen (‘snijboonchi’ in het Papiamentu!) gaat er ook zoutvlees, varkensstaart en flink wat groenten in de stoofschotel.

Dit heerlijke gerecht heeft dus alles wat je nodig hebt voor een goede maaltijd: groenten, vlees én een heerlijke saus. Je hoeft er alleen nog maar rijst of funchi bij te serveren en je bent helemaal klaar! Varkensstaart… moet dat?

Veel mensen vinden het idee van varkensstaart in hun maaltijd eng. Dat kan ik me best voorstellen. Eén van de meestgestelde vragen is dan ook “kan ik die staart ergens mee vervangen?” – Mijn antwoord daarop is dat dat prima kan!

Je kunt de staart vervangen voor extra zoutvlees, óf ‘m gewoon uit het gerecht weglaten. Bedenk zelf even hoeveel vlees je in het gerecht wilt… en afhankelijk daarvan kies je of je de staart weglaat of vervangt.

Ingrediënten van stobá di snijboonchi

Naast (natuurlijk!) snijbonen en vlees gaan er in dit recept nog andere groenten en kruiden die samen een heerlijke saus maken.  En, zoals het hoort bij een écht Antilliaans gerecht, kun je er wat hete (Madame Jeanette) peper aan toevoegen. Naar eigen smaak natuurlijk!

Recept voor stobá di snijboonchi

De stobá di snijboonchi is een écht traditioneel, Antilliaans recept. Je vindt het daarom terug in ons kookboek ‘Nos Kushina Krioyo’, in het hoofdstuk hoofdgerechten. Naast andere heerlijke stoofschotels (bijvoorbeeld van rundvlees, geit of kip) vind je daar ook traditionele soepen, gebakken vlees en visgerechten én onze beroemde ‘Saté ku batata’ in.

In de rest van het boek kun je andere typisch Antilliaanse dingen vinden. Denk bijvoorbeeld aan onze heerlijke snacks (pastechi, Johnny Cake, kaasballetjes… mmm!) en onze geliefde taarten. We hebben in meer dan 100 recepten geprobeerd een zo compleet mogelijke samenvatting van de Antilliaanse keuken te maken. En volgens onze 10.000+ klanten is dat prima gelukt!

Door op onderstaande foto te klikken, kun je een korte video bekijken waarbij we langs ELKE pagina uit het boek bladeren. Wel zo handig!

Antilliaanse stoba di snijboonchi gestoofde snijbonen recept Jurino antilliaans eten krioyo

 
Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse stoofgerechten? Probeer dan ook eens onze gestoofde kip! (stobá di galiña)


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Stobá di snijboonchi - gestoofde snijbonen op z'n Antilliaans
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 657 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend