Home Recepten*gratis recepten Stobá di boonchi wowo pretu – gestoofde zwartoog bonen
blank

Stobá di boonchi wowo pretu – gestoofde zwartoog bonen

door Linda Terrizzi

Dit is een speciaal recept ter ere van world vegetarian day. We zijn een beetje beschaamd om te vertellen hoe lang we hebben moeten zoeken om een vegetarisch gerecht met Caribische smaak te vinden.

Zoals je misschien al weet, eet ik zelf geen dierlijke producten; ik vervang het vlees in de meeste stobá’s door zelfgemaakte seitan. (Dit is een vleesvervanger op basis van tarwegluten). Vandaag een recept waarbij vegetariërs en veganisten eens niets hoeven vervangen.



Ingrediënten:

  • 200 gram gedroogde zwartoogbonen
  • 2 groentenbouillonblokken
  • 1 theelepel zout
  • olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (ca 400gr.)
  • 1 eetlepel verse basilicum, gehakt
  • 3 sneetjes (oud) witbrood
  • 1/2 theelepel komijn (poeder)
  • 1/2 theelepel korianderzaad (poeder)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • een snufje kaneel

Bereiding:

Week de zwartoogbonen een avond van tevoren in een grote kom met water.

Doe de bonen de volgende dag in een pan met nieuw water en kook de bonen ca. 20 minuten. Giet daarna het water af.

Verhit een eetlepel olijfolie een een grote pan en fruit hierin de ui en de selderij 5 minuten op laag vuur. Voeg daarna de knoflook, komijn, koriander, paprika en kaneel toe en laat alles nog 1 minuut zachtjes bakken.



Voeg nu de tomaten, de zwartoogbonen en het zout toe. Voeg zoveel water toe dat de ingrediënten net onder staan. Voeg als laatste de bouillonblokken toe.

Laat de stoofschotel zo, op laag vuur, ongeveer 45 minuten pruttelen. Roer af en toe goed door om aanbakken te voorkomen.

Snijd ondertussen de sneetjes witbrood in kleine vierkantjes. Verhit wat olijfolie en bak de stukjes brood hierin goudkleurig en krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Wanneer de stoofschotel klaar is mag de gehakte basilicum worden toegevoegd. Strooi als laatste de stukjes brood over de stobá.



Serveer met rijst of funchi – eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend