Home Recepten*gratis recepten Spareribs van de barbecue – het lekkerste recept
spare ribs spareribs barbecue bbq recept antilliaans marinade rub jurino

Spareribs van de barbecue – het lekkerste recept

door Linda Terrizzi

Deze barbecue spareribs zijn na het bakken boterzacht en vallen zó van het bot. Als je van spareribs houdt is dit Antilliaanse recept dus echt een aanrader!

We hebben héél veel recepten naast elkaar gelegd en uitgetest (geen straf natuurlijk!) en dit is toch echt de allerbeste manier om spareribs te bereiden. Op z’n Antilliaans, dus op de barbecue natuurlijk. Zoals alle goede recepten kost het wat tijd om het vlees op de juiste manier te marineren, maar beloofd is beloofd: dan heb je ook écht de beste ribs in de buurt!



Ben je toch aan het barbecueën? Bekijk dan meteen ons recept voor barbecue kip: galiña alaparia

Dit recept is voor 4-6 porties, afhankelijk van hoeveel spareribs je eet.

Ingrediënten:

  • 2kg spare ribs
  • 3 el speciale rub (*zie hieronder)
  • 1 glas appelsap
  • 50 gr bruine suiker
  • 3 el roomboter
  • 100 ml barbecue saus (** zie hieronder)

* Voor de rub:

  • 2 el bruine suiker
  • 2 tl zout
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen mosterdzaad
  • ½ tl cayennepeper

** Voor de saus:

  • 100 ml tomatenketchup
  • 3 el appelazijn of witte wijnazijn
  • 50 ml water
  • 3 el bruine suiker
  • 3 el kristalsuiker
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 1 el Worchestershire Sauce
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl gemalen mosterdzaad
  • 1 el citroensap
  • optioneel: ½ tl liquid smoke
spare ribs spareribs barbecue bbq recept antilliaans marinade rub jurino

Bereiding spareribs van de barbecue:

Begin met het maken van de saus. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een pan en kookt daarna het geheel 20-30 minuten, totdat de saus wat is ingedikt.

Voor het maken van de rub meng je nu ook alle ingrediënten door elkaar. Zet de rub even apart.



Doe de spareribs daarna in een grote schaal en zorg ervoor dat het onderste vlies van de ribs verwijderd is. Wijf de spareribs daarna zorgvuldig in met de rub die je zojuist hebt gemaakt. Laat het vlees zo minstens 3 uur (maar liever een hele nacht!) staan.

Als je een rookfunctie op de barbecue hebt, laat het vlees dan eerst 2 uur roken. Daardoor krijgen de spareribs de allerbeste smaak. Heb je deze functie niet óf heb je hier gewoon geen zin in, ga dan direct door naar de volgende stap:

Leg de spareribs op de hete barbecue en zorg ervoor dat het vlees aan alle kanten goed is dichtgeschroeid. Dit duurt ongeveer 10 minuten, afhankelijk van hoe hoog de temperatuur van de barbecue is. Als het vlees rondom mooi bruin is gekleurd, neem je een groot stuk aluminiumfolie waar je het vlees daarna op legt.

Besprenkel het vlees vervolgens met wat van de appelsap en strooi er de bruine suiker over. Snijd de boter in plakjes en leg die daarna op de spareribs. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg nu het vlees zo een uur op het hoge rooster van de barbecue om langzaam verder te garen.



Neem de spareribs na dit uur uit de folie en leg ze dan terug op de barbecue, met de kant van het bot naar beneden. Bestrijk ze nu royaal met barbecuesaus en bak ze daarna totdat de saus een mooie, stevige laag heeft gevormd en het vlees zacht en gaar is.

Probeer ook eens…

Op zoek naar meer lekkere barbecue recepten? Bekijk deze collectie dan eens!

Informatie:
recipe image
Recept
Spareribs van de barbecue - het lekkerste recept met Antilliaans tintje
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1489 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend