siboyo tempera antilliaanse ingemaakte uien sambal pika natural

Siboyo temperá – Ingemaakte, zoetzure uien

door Linda Terrizzi

Siboyo tempera zijn heerlijk gemarineerde (rauwe) rode uien. Door het marineren in de azijn raken de uien hun vervelende nasmaak kwijt. Je zult ze dus niet ‘nog de hele dag proeven’, zoals bij uien die nog écht rauw zijn.

Je kunt deze marinade aanpassen naar wens. Voeg meer suiker toe voor een zoetere smaak, meer azijn voor zuur… of meer madame Jeanette peper voor extra pittig.



De siboyo tempera zijn geweldig als bijgerechtje bij gebakken vis of kip. Eigenlijk kunnen ze bij bijna elke maaltijd worden geserveerd.

Ingrediënten:

  • 3 rode uien, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • heet water
  • azijn naar smaak
  • 1 Madame Jeanette peper
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels zout

siboyo tempera antilliaanse ingemaakte uien sambal pika naturalBereiding siboyo temperá:

Meng de suiker, het zout, het hete water en de azijn in een kom totdat de suiker en het zout zijn opgelost.

Snijd vervolgens de Madame Jeanette peper in grote stukken en voeg deze toe.

Giet daarna de marinade over de uien en laat deze minstens 3 uur staan.



Giet dan de uien af en en verwijder de Madame Jeanette peper.

Serveer de uien tenslotte bij het avondeten – vooral bij vis zijn ze heerlijk!

Tip: Voor een minder hete marinade kun je de hete peper in twee stukken snijden. Wil je het gerecht juist pittiger, snijd hem dan in kleinere stukjes.

Eet smakelijk!




Probeer ook eens

Ben je gek op uien? Probeer dan ook eens onze uiensambal (pika natural)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Siboyo tempera - Antilliaanse ingemaakte uien
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1522 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)