Mangosalade is zo’n beetje het perfecte bijgerecht. Fris, light en heerlijk zoet… deze salada di mango heeft het allemaal! Soms is het gewoon een goed idee om de hele regenboog op je bord te hebben.
Deze salade is daar een perfect voorbeeld van. Het geeft je maaltijd kleur en zorgt voor dat éxtra Caribische tintje aan het eten. Zowel de salade als de dressing zijn helemaal vetvrij. Toch doet dat niks af aan de lekkere, frisse smaak van dit gerecht.
Ingrediënten:
- het sap van 1 limoen
- 1 el honing
- ½ rode kool
- 1 stevige mango
- 1 rode paprika
- 6 bosuitjes
- een klein bosje koriander
- zout en peper naar smaak
Bereiding van de mangosalade
Verwijder als eerste het hart van de rode kool en snijd de kool in hele dunne reepjes. Snijd daarna ook de rode paprika in reepjes.
Verwijder vervolgens de schil en de pit van de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes daarna ook in fijne ringetjes.
Pluk nu de blaadjes van de koriander en hak deze fijn. Voeg vervolgens alle groenten en de mango samen in een grote schaal.
Meng tenslotte het limoensap met de honing en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet deze dressing over de salade en meng alles goed door elkaar. – Eet smakelijk!
Recept in ons kookboek
Je vindt het recept voor de Antilliaanse bolo di anasa natuurlijk ook in ons kookboek De complete Antilliaanse keuken. Wist je dat er maar liefst 300 recepten in ons boek staan? Van hoofdgerechten tot snacks en van drankjes tot taart… echt álles staat erin!
Door op onderstaande foto te klikken, kun je de complete inhoudsopgave van het boek bekijken. Zo weet je meteen of het iets voor je is…
Probeer ook eens…
Ben je gek op tropische salades? Probeer dan ook eens deze lekkere salade met komkommer en ananas!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.