Home Blog REVIEW + €10,- korting: Gevulde kerstkalkoen van koopeenkalkoen.nl
gevulde kerstkalkoen kalkoen koopeenkalkoen.nl

REVIEW + €10,- korting: Gevulde kerstkalkoen van koopeenkalkoen.nl

door Linda Terrizzi

Via koopeenkalkoen.nl mochten wij de ‘gevulde kerstkalkoen’ uitproberen. Het resultaat daarvan lees je in dit artikel. Enne… we hebben nóg iets leuks: namelijk €10,- voor jou, als je er ook eentje wilt!

Ze bestaan alweer een tijdje – websites die vlees verkopen volgens het principe ‘crowdbutching’. Daar koop je (samen met een aantal andere mensen) het vlees van een dier dat pas geslacht wordt wanneer ál het vlees is verkocht. De websites slaan een brug tussen consument en boer en halen als het ware de stapjes daartussen weg. Het vlees komt dus direct van de boer naar jouw huis.

gevulde kerstkalkoen kalkoen koopeenkalkoen.nl

Kalkoenen van boer Anton

De website koopeenkalkoen.nl werkt samen met boer Anton. Hij kweekt als één van weinigen in Nederland kalkoenen. Dat is dus al ’n stuk duurzamer dan kalkoenen uit Engeland of Frankrijk importeren! De kalkoeken krijgen daarnaast geen antibiotica, hebben een vrije uitloop naar buiten en krijgen goed voedsel. En daar kan ik alleen maar achter staan: minder, maar goed en duurzaam vlees eten.

Voorproeven

Een tijdje geleden mocht ik de gevulde kerstkalkoen uitproberen. Dat is een kalkoen van het ras ‘Caringa Light Bronze’. De kalkoen is al ontbeend en is gevuld met kalkoengehakt, kruiden en gedroogd fruit. Geen rare e-nummers, bindmiddelen of smaakversterkers? Nee, echt niet!
Hij woog ’n dikke vijf kilo en zou daarmee geschikt zijn voor zeker 10 personen. Dus… ik nodigde mijn hele schoonfamilie uit voor een vervroegd ‘kerstdiner’.

De kalkoen werd een dag eerder netjes bezorgd via koerier. Hij werd bevroren en gesealed aangeleverd en het viel me meteen op dat hij niet het formaat had uit de video van Mr. Bean. Voor ons, Antillianen, doet de vorm en het formaat van de kalkoen nog ’t meest denken aan een goede ‘ham di pasku’. Met andere woorden: ook op dat punt weer uitermate geschikt voor kerst.

gevulde kerstkalkoen kalkoen koopeenkalkoen.nl

Gelukkig viel het formaat dus mee! We hebben namelijk net een nieuwe oven en die is ’n stuk kleiner dan de vorige. Ik was dus even bang dat ik de kalkoen van tevoren al in stukjes moest hakken (en dat zou natuurlijk jammer zijn). Gelukkig paste hij er precies in. Wel diagonaal, maar toch…

Het bereiden van de kalkoen

Ik word er altijd ’n beetje nerveus van, maar er werd me dus verteld dat de kalkoen geen bereiding meer nodig had. Alleen wat boter, zout en peper aan de buitenkant en hop, de oven in! Ik heb de instructies toch maar braaf gevolgd en de kalkoen bereid volgens de beschrijving.

De kalkoen mocht eerst ’n half uur op hoge temperatuur bakken en daarna mocht hij nog 2,5 uur langzaam garen. In die tijd vulde het huis zich met de lekkerste geuren en ik begon ’t ergens jammer te vinden dat het een hele kalkoen betrof in plaats losse stukken vlees: zo kon je namelijk niet eerst even proeven!

Uiteindelijk was het moment daar dat de kalkoen kon worden aangesneden. Dat is bij deze vogel dus ’n fluitje van een cent: echt álle botten (behalve natuurlijk die in de pootjes en vleugels) zijn verwijderd, dus de hele romp kan meteen in mooie plakken worden gesneden. Die plakken bestaan vervolgens voor ongeveer de helft uit filet (van de borst) en voor de andere helft uit gehakt/vulling.

Ik zeg er meteen bij: van de aangegeven porties klopte gelukkig niks… we konden er met gemak 15 mensen van te eten geven!

gevulde kerstkalkoen kalkoen koopeenkalkoen.nl

Het oordeel: is het de moeite waard of niet?

En het resultaat? Het oordeel was unaniem: dit is de beste kalkoen die we ooit geproefd hebben! Ik had vooral niet gedacht dat de vulling zó smakelijk zou zijn. En stiekem geloofde ik ook niet dat er helemaal geen botjes meer in de kalkoen zouden zitten. Maar het is dus allebei echt waar!

Wil je dus eens iets anders dan de traditionele ham op tafel zetten tijdens kerst? Dan is deze kalkoen echt een aanrader. Zó fijn dat je hem al helemaal kant-en-klaar kunt kopen. Het scheelt in ieder geval ’n hoop stress wanneer je weet dat de ster van de maaltijd niet meer kan mislukken. En je hebt meteen genoeg voor zo’n 15 personen. De kalkoenen worden tijdig voor kerst geleverd (in week 51), en kan daarna in de vriezer worden bewaard tot het moment suprême. Je hoeft dus ook niet meer een uur in de rij te staan bij de slager.

gevulde kerstkalkoen kalkoen koopeenkalkoen.nl

€10,- korting voor jou!

eb je na het lezen van ons artikel en het bekijken van de foto’s ook trek gekregen in zo’n kalkoen voor het kerstdiner? Dan heb ik goed nieuws: via ons krijg je namelijk maar liefst €10,- korting op je bestelling! Wat je daarvoor moet doen? Helemaal niets… nou ja.. bijna niets: alleen bij het afrekenen de kortingscode antilliaanseten invullen!

Let op: De code is alléén in November nog geldig! En niet om je op te jagen, maar de kalkoenen voor dit jaar zijn inmiddels al bijna allemaal verkocht. Wil je er dus nog eentje bestellen, dan moet je echt niet te lang wachten.

Ook geit / kabritu beschikbaar!

Wie toch liever een traditioneel Antilliaans gerecht op tafel tovert tijdens kerst, kan hier toch terecht. Er is via dezelfde website namelijk ook geitenvlees (kabritu) beschikbaar! Dus maak je liever een stobá (stoofschotel) of sòpi (soep) van geitenvlees? Geen probleem!

En het beste: Ook voor het geitenvlees geldt de kortingscode van €10,- . Super, toch? Liever geitenvlees bestellen? Klik dan hier!

Informatie:
recipe image
Recept
Review + €10,- korting: gevulde kerstkalkoen
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 2083 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend