nasigori antilliaanse nasi recept curaçao

Nasigori – Nasi op z’n Curaçaos

door Linda Terrizzi

Gaan we nu alweer met de eer strijken voor een gerecht uit een ander land? Tja… nasigori is bij bijna elke snack en in bijna elk restaurant op de Antillen te koop. Natúúrlijk is het afgeleid van de Indonesische ‘nasi goreng’, wat letterlijk ‘gebakken rijst’ betekent. De Indonesiërs bakten restjes rijst van de vorige dag op met specerijen en groenten en aten dat als ontbijt.

Curaçaose nasigori is een beetje een voortborduursel hierop. We bakken rijst met sojasaus en trassi.. doen daar vlees bij, en als het even kan eten we het met ’n portie gebakken aardappelen.Om de naam ‘nasigori’ is veel te doen: is het nu het gerecht dat zo heet, of noemen we de taugé zelf ‘nasigori’? (Taugé wordt op de Antillen ‘boonchi di nasigori’ genoemd, omdat het altijd in dit gerecht wordt gegeten!)

Om een lang verhaal kort te maken… het is gewoon lekker, en daar gaat ’t om!

Ingrediënten

Naast (natuurlijk!) gekookte, witte rijst, gaat er in dit recept onder andere ook kip en kleine stukjes varkens- of rundvlees. Daarnaast zijn ook de gedroogde garnalen een onmisbaar ingrediënt. Deze kun je vinden bij de meeste toko’s en natuurlijk in de grote, Chinese supermarkten.

Ook zit er in de Curaçaose ‘nasigori’ lekker veel groenten. Taugé, prei, doperwten… en meer! Je kunt er uiteraard ook een eigen draai aan geven en je favoriete groente (of waar er juist nu een restje van is) aan toevoegen. Bijna alle combinaties smaken prima.

Recept nasigori van Curaçao

Je kunt het recept voor de nasigori uit Curaçao vinden op pagina 77 van ons eerste kookboek ‘nos Kushina Krioyo’.  In dat boek vind je naast de lekkerste hoofdgerechten ook de beste snacks, taarten, snoepgoed en dranken uit de Antillen.

In 106 recepten hebben we geprobeerd om onze ‘Krioyo’ keuken zo goed mogelijk samen te vatten. Daarom zijn er op dit moment al meer dan 12.000 exemplaren van het boek verkocht.

Wil je meer weten over ‘nos kushina krioyo’? Alvast de inhoudsopgave downloaden of een korte video bekijken waarin we langs elke pagina van het boek bladeren? Klik dan op de afbeelding hieronder:

nos kushina krioyo jurino ignacio antilliaans kookboek


Tip:

De nasigori is superlekker met de saté die je normaalgesproken met gebakken aardappels eet!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Nasigori - Antilliaanse nasi - recept uit Curaçao
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1213 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)