mummie knaks halloween worstenbroodjes recept

Mummie knaks • Halloween recept

door Linda Terrizzi

Deze lekkere mummie knaks zijn een superleuke toevoeging aan je Halloween snackrepertoire! Jullie weten inmiddels hoe gek wij thuis zijn op Halloween of Samhain. De versieringen, het koude weer, de herfstblaadjes… heerlijk gewoon! Ik vind ’t dan ook altijd nog jammer dat het in Nederland (nog) niet uitbundig gevierd wordt. Wie weet komt daar ooit nog ’n omslag in?

Thuis vieren wij het altijd wel. Met versieringen, lekkere (griezelige) hapjes en een fijne film. The Nightmare Before Christmas staat elk jaar sowieso op ’t programma. Begin oktober kijken we er al naar uit. En vooruit, misschien kijken we die film elk jaar ook wel een keer of 5. Of meer.Dit jaar maken we als leuke, griezelige snack deze mummie knaks.  En zelfs wanneer je al andere Halloween hapjes op ’t menu hebt staan, kunnen deze mummies er gemakkelijk bij. Je maakt ze namelijk écht in een handomdraai. Zo’n tien minuten en ze liggen in de oven. We maken ze namelijk met het deeg voor Croissants party mini’s van Danerolles en natuurlijk de knakworstjes van Unox. Wist je dat die knakworstjes tegenwoordig ook in een halal- en een vegetarische variant beschikbaar zijn? Zo kan bijna iedereen ervan genieten!

mummie knaks halloween worstenbroodjes recept

Het deeg van Danerolles

Het croissantdeeg van Danerolles is uitermate geschikt voor deze mummies. Het deeg is namelijk al helemaal klaar en je kunt de mummies dus meteen oprollen en bakken. Leuk om met kinderen te maken! Ze hoeven dan niet te knoeien met bloem en water én ze hoeven niet te wachten op deeg dat moet rijzen. Wat ons betreft is het ’t ideale woensdagmiddagproject.

Van dit recept maak je 22 mummies. Heb je er meer nodig? Dan kun je gemakkelijk meer blikjes deeg kopen en het recept verdubbelen.

mummie knaks halloween worstenbroodjes recept

Ingrediënten:

Bereiding van de mummie knaks:

Open de blikjes knaks en laat de worstjes goed uitlekken. Verwarm daarna de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.Open ook het blikje Croissant party mini’s en druk het deeg op de stippellijnen weer dicht, zodat je één lap deeg krijgt. Snijd die vervolgens in reepjes van zo’n centimeter breed.

Rol de worstjes in een reepje deeg, maar doe dit niet te netjes. Zo lijken de worstenbroodjes straks écht op mummies. Plaats de mummies op de bakplaat en bak ze in 10-12 minuten gaar en goudkleurig.

Maak de mummies af met suikeroogjes of ’n stipje mosterd. Je kunt de suikeroogjes tussen twee stukjes deeg schuiven, maar je kunt ze ook vastplakken met ’n mini drupje gesmolten suiker. Kies je voor ’t laatste? Verhit dan een droge pan met wat suiker, totdat de suiker is gesmolten. Gebruik een tandenstoker om ’n drupje suiker op elk knakworstje te plaatsen en druk hier een suikeroogje op.

Eet smakelijk!Op onderstaande foto zie je de mummies met mosterd-oogjes… ook heel erg leuk en nóg makkelijker!

mummie knaks halloween worstenbroodjes recept

Probeer ook eens…

Gek op Halloweenrecepten? Probeer dan ook eens deze heksenvinger koekjes of onze vleermuis cupcakes!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Mummie knaks • Halloween recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1197 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)