mini pumpkin pie recept amerikaans pompoentaart

Mini pumpkin pie’s

door Linda Terrizzi

Hoewel ik echt gék ben op pompoen, is het er nog niet eerder van gekomen… ik heb het natuurlijk over het bakken van een traditionele, Amerikaanse ‘pumpkin pie’. Als er zo’n oranje gevaarte bij ons thuis belandt, gaat hij meestal op in de soep, of worden er pannenkoeken of taart van gemaakt.

Maar nu Halloween weer voor de deur staat, heb ik me er toch maar aan gewaagd. Of nou ja, MINI pumpkin pie’s dan. Want zo’n grote vond ik toch nog een beetje eng.



En wees eerlijk: wat is er nou leuker dan je gasten hun eigen, kleine taartje aan te bieden wanneer ze op bezoek komen?

Ik maakte de pompoentaartjes -natuurlijk- zonder behulp van een blikje kant-en-klare vulling, zoals je die in veel Amerikaanse recepten tegenkomt. (Want hey, waar kan je dat in Nederland überhaupt vinden?)

We beginnen het recept dus met ’t koken en pureren van een pompoen, en gaan daarna verder met het op smaak brengen van de vulling. Deze wordt vervolgens in de taartbodems gestort en dan mogen de taartjes de oven in!

Dit recept is voor 10 mini taartjes, of 1 grote ‘pumpkin pie’.



INGREDIËNTEN:

Voor de bodems

  • 125 gr suiker
  • 250 gr bloem
  • 125 gr roomboter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt zout
  • 1 el melk

Voor de vulling

  • 500 gr pompoen
  • 100 ml volle melk
  • 3 eieren
  • 100 gr bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el maïzena
  • 2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl gemalen kruidnagelen
  • 1/2 tl gemalen nootmuskaat
mini pumpkin pie recept amerikaans pompoentaart

BEREIDING MINI PUMPKIN PIE’S

Schil de pompoen en snijd hem vervolgens in stukken. Breng nu een pan met water aan de kook en kook de pompoenstukjes hier 10 minuten in. Giet daarna het water af.

Stamp de pompoen fijn (bijvoorbeeld met een aardappelstamper) en meng de puree met de melk, de eieren, de suiker, de vanillesuiker, de maïzena en de specerijen. Zet de vulling daarna apart.



Tip: In plaats van zelf specerijen te mengen, kun je ook 3 tl speculaaskruiden gebruiken!

Ga nu verder met het maken van de taartbodems. Hiervoor knijp je de koude roomboter met de vingertoppen door de bloem, totdat je grove kruimels krijgt. Meng er vervolgens de suiker, de vanillesuiker en een mespunt zout door.

Voeg het ei toe en probeer het mengsel te kneden. Wanneer het nog te droog is om een soepele deegbal van te maken, voeg je ook de eetlepel melk toe.

mini pumpkin pie recept amerikaans pompoentaart

Laat het deeg nu 30 minuten in de koelkast rusten voordat je het uitrolt tot een lap van zo’n 5mm dik. (bestuif wel eerst je werkblad met bloem, om plakken te voorkomen!) Vet ondertussen je taartvormpjes in met boter of bakspray.

Steek cirkels uit het deeg en bekleed hiermee 10 kleine taartvormpjes of één grote taartvorm. Druk het deeg goed aan, zodat het overal even dik is. Stort daarna de vulling in de vormpjes, tot bijna aan de rand.

Verwarm nu de oven voor op 180 graden. Bak de taartjes in ongeveer 35-40 minuten gaar en goudbruin. Bak je één grote pumpkin pie? Dan heeft deze ongeveer een uur nodig om te bakken.

Laat de taartjes na het bakken helemaal afkoelen op een rooster. Serveer ze eventueel met een flinke toef slagroom. Eet smakelijk!




Probeer ook eens

Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Mini pumpkin pie's - Recept voor Amerikaanse pompoentaartjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1920 Review(s)
Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)