Dit is waarschijnlijk hét eenvoudigste recept op onze site. Toch zijn goed gemaakte konkomber den zuur een onmisbare toevoeging bij bijna elke maaltijd.Het zuur in de komkommers breekt het vet af van de andere dingen die op je bord liggen. En het is ook nog eens super smaakvol!
Maak deze komkommers minstens een dag vóórdat je ze wilt eten, zodat alle smaken goed kunnen inwerken.
Ingrediënten:
- 2 komkommers, in plakjes
- 100ml. gedistilleerde azijn
- 300ml. water
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel suiker
- 10 pimentbessen
- 5 kruidnagelen
- 1 madame Jeanette peper
Bereiding:
Was de komkommers goed en snijd ze in plakjes.
Doe de plakjes komkommer in een grote schaal.
Kook het water samen met het zout en de suiker. Als het zout en de suiker zijn opgelost, mag je het water laten afkoelen.
Voeg de azijn bij het water.
Giet dit mengsel over de komkommers.
Voeg nu ook de pimentbessen en de kruidnagelen toe.
Voeg als laatste de in stukjes gesneden madame Jeanette peper toe.
tip: Voor een mooie, gele kleur kun je een 1/2 theelepel kurkuma aan het water toevoegen.
Laat de komkommers minstens een dag in de koelkast staan.
Eet smakelijk!
Alternatieve spelling: komkomber den zur
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.