Home Receptengebak Icebox cake uit Saba
icebox cake uit Saba recept Sabaanse ice box cake antilliaans eten

Icebox cake uit Saba

door Linda Terrizzi

Deze traditionele icebox cake uit Saba kan gemaakt worden met een bodem van sponscake óf lange vingers. De vulling wordt niet gekookt of gebakken – vandaar de naam ‘icebox cake’.

Voor ons tweede kookboek ‘Nos Kushina Moderno’ gingen we op zoek naar verhalen van interessante Antillianen in Nederland. Zodoende kwamen we uit bij mevrouw Barnes die ons liet kennismaken met deze beroemde Sabaanse taart.

Ze werd opgegeven door haar dochter die zeker wist dat we het verhaal en het recept van mevrouw Barnes wel goed genoeg zouden vinden voor in het boek. En ze had helemaal gelijk!

Het levensverhaal was prachtig om naar te luisteren. Niet altijd even makkelijk, maar gelukkig is alles uiteindelijk goed gekomen voor deze bijzondere vrouw. En het recept… tja… je kunt op de foto meteen al zien dat dit een taart van niveau is!icebox cake uit Saba recept Sabaanse ice box cake antilliaans eten

Het geheim van de Sabaanse icebox cake zit ‘m in de kersen die bovenop worden gebruikt. Dit zijn niet de glacée kersen zoals we ze op de bolo di cashupete doen. Deze ‘cocktail cherries’ zijn wat moeilijker te vinden (goede toko’s hebben ze zeker), maar absoluut de moeite van het zoeken waard.

RECEPT VOOR ICEBOX CAKE UIT SABA

Mevrouw Barnes heeft haar familierecept voor traditionele icebox cake met ons gedeeld in het kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. Je kunt haar verhaal en het recept van de cake vinden in het hoofdstuk ‘Heerlijk Caribisch’.

In dat boek vind je nog véél meer lekkere recepten uit de Caribische keuken. Wil je alvast even zien wat er precies in staat? Geen probleem! Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een korte video bekijken waarin we langs elke bladzijde bladeren.

Natuurlijk kun je ook de inhoudsopgave downloaden als je dat liever hebt… wel zo makkelijk!

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens

Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze bolo di coco (kokostaart)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Icebox cake uit Saba - recept van mevrouw Barnes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1982 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend