Home Recepten*gratis recepten Ice cream sandwich met gemberkoekjes
ice cream sandwich gemberkoekjes recept professor grunschnabel indian winter ijs

Ice cream sandwich met gemberkoekjes

door Linda Terrizzi

Een heerlijk toetje voor de kerstdagen of gewoon ‘zomaar’ een tussendoortje: deze ice cream sandwich kan eigenlijk altijd! We maken deze versie met zelfgemaakte gemberkoekjes en Indian Winter ijs van het merk Professor Grunschnabel. Uiteraard kun je met de smaken variëren.

Extra veel specerijen

In dit recept maken we gebruik van extra veel specerijen. Ik ben zelf echt gék op kruidige toetjes en koek. In de koekjes gaat daarom maar liefst ‘n hele eetlepel gemberpoeder en lekker veel kaneel. Deze smaken proef je ook terug in het ijs.

Hou jij zelf niet zo van specerijen? Dan kun je ervoor kiezen om ‘gewone’ boterkoekjes en bijvoorbeeld vanille-ijs te gebruiken voor de ice cream sandwich.

Van dit recept maak je zo’n 30 koekjes, dus ongeveer 15 ice cream sandwiches.

blank

Indian Winter ijs

Als vulling tussen de koekjes gebruiken we het lekkere ‘Indian Winter’ ijs van Professor Grunschnabel. Bonus: Dit ijs is ook nog eens 100% vegan! Het heeft een basis van lekker romige kokosmelk en daardoor zijn verschillende specerijen gemengd, zoals verse gember en kaneel. Alsof je je op het plein van de Taj Mahal waant…

Ik vind het een heerlijke tegenhanger voor al het zoete dat je deze dagen geserveerd krijgt. Ja, het is nog steeds ‘n toetje, maar wow! Wat een smaakexplosie!

Het ijs van Professor Grunschnabel komt overigens in meerdere lekkere smaken (allemaal vegan) dus experimenteer er vooral mee. In deze ice cream sandwich -dus gemaakt met de gemberkoekjes uit dit recept- vind ik ook de smaken ‘Siam Horapa Coco’ en ‘Caramel Ocean’ heerlijk.

Je hoeft voor dit ijs trouwens niet naar een speciaalzaak: de potten van Professor Grunschnabel zijn namelijk gewoon bij de A.H. verkrijgbaar!

Ingrediënten

  • 200 gr roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr appelstroop
  • 1 ei
  • 400 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl zout
  • 1 afgestreken el gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl koekkruiden

    En verder:
  • 1 pot (500 ml) Indian Winter ijs
  • sprinkles naar keuze
blank

Bereiding ice cream sandwich / gemberkoekjes

VBekleed een bakplaat (of liever 2!) met bakpapier. Begin vervolgens met het maken van het koekjesdeeg.

Hiervoor meng je de roomboter met de suiker totdat je een romig geheel krijgt. Voeg daarna de appelstroop en het ei toe aan het mengsel en roer het geheel goed door elkaar.

Neem daarna een andere kom en meng hierin de droge ingrediënten, dus het bakmeel, het zout en de specerijen. Meng deze vervolgens door het botermengsel en kneed het geheel tot een zacht deeg. Is het deeg te plakkerig? Dan kun je er eventueel nog wat bloem aan toevoegen.

Rol het deeg vervolgens in plasticfolie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast. Verwarm daarna de oven voor op 180 graden.

Bestrooi daarna je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 6 mm dik. Steek cirkels (of een andere vorm) uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Herhaal dit totdat het deeg op is.

Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 12-15 minuten gaar. Laat ze vervolgens op een rooster afkoelen.

Ice cream sandwich samenstellen

Wanneer de koekjes helemaal zijn afgekoeld kun je ze vullen met wat van het Indian Winter ijs. Je kunt het ijs hiervoor het beste 10 minuten buiten de vriezer laten staan, zodat het iets zachter kan worden.

Neem telkens één koekje en doe hier een laag ijs op van ongeveer een centimeter. Leg er daarna nog een koekje op en rol deze even over je werkblad, zodat de randen mooi scherp worden. Doop de ice cream sandwich tenslotte aan één kant in een bakje met sprinkles voor een extra leuk effect.

Serveer de ice cream sandwiches meteen, nog voordat het ijs smelt. Terug invriezen kan ook, maar dan wel zonder sprinkles! De sprinkles lopen namelijk uit door het vocht dat in het ijs zit. Je kunt de ice cream sandwiches altijd op ‘n later tijdstip (dus als je ze gaat serveren) alsnog door de sprinkles rollen.

Eet smakelijk!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Ice cream sandwich met gemberkoekjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1027 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend