Pandushi di coco Antilliaanse kokosbroodjes met frosting van advocaat

Eén van de klassieke ‘pandushi’ (zoete broodjes) van de Antillen is deze ‘pan dushi di coco’. Zowel door het deeg als door de vulling gaat ‘n flinke hoeveelheid geraspte kokos, wat deze broodjes hun heerlijke smaak geeft.

De broodjes worden na het bakken versierd met een ‘frosting’ van gecondenseerde melk en advocaat – heerlijk zoet en kleurig!



Meer soorten pandushi

In de loop der tijd hebben we op onze website meerdere recepten van pandushi verzameld. Hier volgt ‘n lijstje met alle recepten voor deze heerlijke, zoete broodjes:

pandushi di coco kokosbroodjes antilliaans recept jurino advocaat frosting

INGREDIËNTEN:

Voor het deeg

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker (voor de gist)
  • 1 zakje gist (instant)
  • 1 theelepel zout
  • 150 ml water
  • 150 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 150 gram suiker
  • 50 gram geraspte kokos

Voor de vulling

  • 100 ml gezoete, gecondenseerde melk
  • 100 gram geraspte kokos
  • een dopje kokos essence
  • 1 ei, geklutst

Voor de frosting

  • 100 ml advocaat
  • 100 ml gezoete, gecondenseerde melk

BEREIDING PANDUSHI:

Meng de 2 eetlepels suiker, de melk en het water en verwarm het tot het handwarm is. (20 sec. in de magnetron) – los hierin de gist op en laat 10 minuten staan, totdat de gist gaat schuimen.

Doe de bloem in een grote kom. Meng hier de suiker en het zout door. Maak een kuiltje in het midden.

Voeg de gesmolten boter toe. Voeg hierna beetje bij beetje het melkmengsel toe, totdat een soepel deeg ontstaat. Voel je vrij om eventueel meer bloem of water te gebruiken.

Kneed het deeg goed en laat het 1 uur afgedekt rijzen.

Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit totdat het overal ca 1 cm dik is.

Meng voor de vulling het geklutste ei met de gecondenseerde melk, de kokos essence en de geraspte kokos.

Besmeer het deeg gelijkmatig met de vulling.

Rol het deeg strak op, bestrijk het héél dun met een beetje vulling en rol het daarna door wat extra geraspte kokos.

Snijd de rol in plakken van ca. 2,5 cm dik.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier en leg de rolletjes hier naast elkaar op. Het liefst een beetje ruimte over laten aan de zijkanten, zodat de broodjes nog iets kunnen rijzen.

Laat de broodjes een uur rijzen. Verwarm daarna de oven op 200 graden (hetelucht oven 180 graden) en bak de broodjes ongeveer 15 minuten – of tot ze mooi goudbruin zijn. Tip: Voor een zachte korst kun je een kopje water in de oven zetten tijdens het bakken. De stoom houdt de korst vochtig, waardoor de broodjes lekker zacht blijven.

Als de broodjes aan het bakken zijn, meng je gecondenseerde melk met de advocaat voor de frosting. Wanneer de broodjes klaar zijn, giet je een beetje frosting op elk broodje en laat deze drogen.

Pandushi di coco Antilliaanse kokosbroodjes met frosting van advocaat

Informatie:
recipe image
Recept
Pandushi di coco - Antilliaanse kokosbroodjes met vulling
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)