Home Blog Gestoofd rundvlees van Hemels Vlees
Hemels Vlees rundvlees online bestellen Antilliaans recept

Gestoofd rundvlees van Hemels Vlees

door Linda Terrizzi

Zoals de meesten van jullie weten, eten wij thuis heel weinig vlees. We zijn zelfs een aantal jaar compleet veganistisch geweest. Op dit moment eten we onze dierlijke producten met mate en vooral: van goede herkomst! Liever één stukje vlees in de week wat van kwaliteit is (en waarbij ook de dieren een fijn leven hebben gehad) dan 7x vlees uit de bio industrie.

En dat kwaliteitsvlees, dáár wil ik het nu juist even over hebben. Een tijdje geleden werden we namelijk gecontacteerd door de mensen achter de website “Hemels Vlees”. Bij Hemels Vlees verkopen ze online rundvleespakketten van dieren van de boerderij van Zef Soogelee. Deze boerderij in Ransdaal (Zuid Limburg) doet ’t nét even anders dan de anderen…

Online vlees bestellen

Er lopen op de boerderij zo’n 70 dieren rond die in de wei mogen grazen en samen een gezellige kudde vormen. Een extra pluspunt: de kalveren die geboren worden mogen tot 8 maanden bij hun moeder drinken. Wel zo diervriendelijk! De koeien zijn een kruising tussen verschillende rassen, zoals Belgisch witblauw, Parthenais en blonde d’Aquitaine.

Zo wordt er op de boerderij dus grasgevoerd vlees geproduceerd van koeien die een prima leven hebben gehad. En dat goede leven is dus niet alleen belangrijk voor het dierenwelzijn, maar óók voor de kwaliteit (en dus de smaak) van het vlees! Dit vlees is online te bestellen. Je kunt hierbij kiezen tussen vleespakketten van een aantal kilo. Deze kunnen eventueel worden aangevuld met extra (losse) stukken vlees naar keuze.

De pakketten kunnen worden opgehaald in Zuid Limburg, maar het kan ook worden thuisbezorgd. Er worden namelijk speciale routes door het hele land gereden voor mensen die een bestelling hebben geplaatst.

Let op: de dieren bepalen op deze boerderij zélf de cyclus, dus de bestellingen worden zo’n 6x per jaar rondgebracht. Even van tevoren plannen dus!

Recept voor hemels vlees

Ik zei het al eerder: liever eens per week zo’n stukje vlees van goede afkomst, dan elke dag ’n stuk vlees uit de bio-industrie. Je steunt er een kleine ondernemer mee, de dieren hebben het een stuk beter én het is van betere kwaliteit. Maar wat maak je dan zoal met dat vlees?

Bij deze ons recept voor dit lekkere rundvleesgerecht met ’n exotisch tintje. Door het gebruik van runderlappen of riblappen die je héél dun snijdt, is het gerecht toch lekker snel klaar. In zo’n 30 minuten krijgt het de kans om de saus helemaal op te nemen. Onweerstaanbaar lekker!

Dit recept is voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 gr runderlappen of riblappen
  • ½ witte kool
  • 1 wortel
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 400 ml gezeefde tomaten (passata)
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ tl gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 lente ui, fijngesneden
  • 1 el sesamzaadjes, ter garnering

Bereiding

Snijd het rundvlees in lapjes van zo’n 5mm dik. Verhit de olijfolie in een braadpan op laag vuur. Fruit hierin de ui en de knoflook totdat de ui glazig ziet. Voeg vervolgens het vlees toe en bak de stukjes aan beide kanten even aan, totdat ze kleuren.

Snijd de wortel in plakjes en snijd de witte kool fijn. Voeg dit toe aan het vlees.

Doe nu de gezeefde tomaten (passata) in de pan en roer goed. Voeg tenslotte ook de laurierblaadjes, de oregano en zout en peper naar smaak toe.

Zet de deksel op de pan en laat het gerecht zo’n 25 minuten op héél zacht vuur sudderen. Op deze manier laat je de saus in het vlees trekken.  Haal na 25 minuten de deksel van de pan en laat de saus in nog ongeveer 5 minuten inkoken. Het gerecht mag wat droger worden, zoals op de foto. Verwijder tenslotte de laurierblaadjes.

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze iets kleuren. Garneer het gerecht met de geroosterde sesamzaadjes en de fijngesneden bosui.

Serveer het vlees met rijst, funchi of aardappels. Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op recepten met (gestoofd) rundvlees? Probeer dan ook eens onze traditionele ‘Karni Stobá‘!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Gestoofd rundvlees van Hemels Vlees
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1016 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend