Home Recepten*gratis recepten Gebakken zeebaars
gebakken zeebaars recept vismoten cookinglife.nl jurino

Gebakken zeebaars

door Linda Terrizzi

Deze gebakken zeebaars moten maak je met je eigen ‘breading’, wat zoiets betekent als een ‘krokant kruimellaagje’. Door paneermeel of broodkruimels te mengen met kruiden en specerijen worden de vismoten extra smakelijk!

Maar eerst iets anders… want wat hebben we de laatste tijd een geweldig leuke reacties van jullie ontvangen over de nieuwe foto’s – dankjewel allemaal! De meesten van jullie hebben het natuurlijk al gezien, maar mocht je het gemist hebben…

Nieuwe, zonnige foto’s

Sinds we zijn begonnen met onze nieuwe receptensite, soulfood.nl, is ook onze stijl van foto’s maken veranderd. We willen graag dat elke foto schreeuwt “Dit is een feestje!” en daarom gaan we voor felle kleuren, fleurig serviesgoed en ’n knallende achtergrond.

We zijn daarbij flink geholpen door de online kookwinkel CookingLife.nl – van hen hebben we namelijk de mooi gekleurde borden, glazen en schaaltjes gekregen. En WOW! Wat maakt dát een verschil hè?

blank

Het servies van CookingLife.nl

CookingLife is een kookwinkel die gesitueerd is in Groningen en heeft een tweede filiaal in Nijmegen. Dus woon je in het Noorden of Oosten van het land, dan heb je helemaal geluk en kun je zó even binnen lopen. Wij ‘moeten’ het doen met de webwinkel, maar ook daar ontbreekt het aan niets.

Of je nu op zoek bent naar een compleet servies, of naar dat ene leuke schoteltje, bij CookingLife slaag je zeker!

Wat je op onze foto’s vaak terug ziet komen zijn de felgekleurde borden uit de Sunny Summer set en de kleine bordjes en schaaltjes uit de Streetfood-collectie.  Het leuke van deze beide collecties is dat elk bordje een andere kleur heeft. Perfect dus voor mensen zoals wij, die niet kunnen kiezen.

Overigens ging het bestellen en het leveren van al dat breekbare spul hartstikke goed! De borden en glazen kwamen snel en heelhuids bij ons aan, zodat we snel konden gaan beginnen met het maken van de nieuwe recepten en bijbehorende foto’s.

Terug naar de zeebaars

En dan nu terug naar het recept. Voor deze ‘gebakken zeebaars’ hebben we één flinke zeebaars gekocht bij de visboer en deze zelf in moten gesneden. Uiteraard kun je ook vismoten kopen, vers of in de vriezer bij bijvoorbeeld een Surinaamse toko.

Wanneer je één grote vis gebruikt, is het recept genoeg voor 4 personen. Maar natuurlijk is het heel gemakkelijk aan te passen aan andere hoeveelheden. Verdubbelen of halveren kan allemaal prima!

blank

Ingrediënten:

  • 1 flinke zeebaars, in moten
  • 100 gr tarwebloem
  • 2 eieren, geklutst
  • 150 gr paneermeel
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • olie, om in te frituren

Bereiding van gebakken zeebaars

Om te beginnen is het belangrijk dat de vis is schoongemaakt. Dat wil zeggen, ontdaan is van zijn kieuwen en ingewanden. Sommige mensen eten het kopje van de vis ook, maar wij kozen er in dit recept voor om zowel het kopje als de staart ook te verwijderen. De rest van de vis sneden we in moten van zo’n 5 cm breed.

Leg de moten zeebaars op een bord en ga vervolgens verder met het maken van het korstje. Hiervoor zet je 3 schaaltjes klaar: eentje met tarwebloem, eentje met de geklutste eieren en eentje met een mengsel van paneermeel, zout, peper, paprikapoeder en peterselie.

Wentel de zeebaars eerst door de bloem en haal ze daarna door het ei. Leg de vismoten tenslotte in het schaaltje paneermeel en druk ze aan beide kanten goed aan, zodat ze helemaal bedekt zijn met een laagje van het paneermeel. Leg de stukken zeebaars daarna nog even op een bord, totdat het tijd is om ze te frituren.

Om de vismoten te bakken verhit je olie in een flinke koekenpan. Een laagje van zo’n 4 cm is genoeg. Laat de stukken zeebaars één voor één in de olie glijden en bak ze zo in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de zeebaars met een lekker sausje, een salsa met tomaten of ‘gewoon’ met een beetje citroensap en zout. Wij aten er deze keer couscous, gegrilde stukken maïskolf en gebakken spinazie bij. – Eet smakelijk!

Probeer ook eens…

Ben je gek op recepten met vis? Probeer dan ook eens ons recept voor gebakken red snapper!

  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Informatie:
recipe image
Recept
Gebakken Zeebaars recept + de styling van CookingLife.nl
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1348 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend