Home Recepten*gratis recepten Garnalensalade met fetakaas en balsamicodressing
garnalensalade met fetakaas en balsamico dressing recept antilliaans eten

Garnalensalade met fetakaas en balsamicodressing

door Linda Terrizzi

In de zomer zijn er weinig dingen zo lekker als een frisse salade. Trouwens, als voorgerecht smaakt het elke dag van ‘t jaar prima. Neem bijvoorbeeld deze heerlijke garnalensalade met fetakaas en balsamico dressing.

Het is ‘t leukste om de garnalensalade in een ‘eetbaar bakje’ gemaakt van een gebakken tortilla te serveren. Die tortilla’s kun je zelf maken (maak deeg van bloem, water en zout, rol het dun uit en bak ze in ‘n droge pan) of in de winkel kopen.  Net wat je het liefste hebt.



Dit recept is voor 4 personen met honger of 6 voorgerechtjes.

INGREDIËNTEN:

  • 400 gr voorgekookte garnalen
  • 200 gr cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 100 gr rode eikenbladsla
  • een bosje platte peterselie
  • 1/2 rode ui
  • 1 blok (200 gr) fetakaas
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico azijn*
  • 1/2 tl zout (naar smaak)
  • het sap van 1/2 citroen
  • 4 – 6 tortilla’s

*Geen zin om voor 1 recept balsamico-azijn aan te schaffen? Gebruik dan witte wijnazijn of appelazijn.

garnalensalade met fetakaas en balsamico dressing recept antilliaans eten


BEREIDING GARNALENSALADE:

Maak als eerste de bakjes van tortilla’s. Dit doe je door de oven voor te verwarmen op 180 graden. Plaats vervolgens soepkommen omgekeerd op een bakplaat en vouw de tortilla’s daar lichtjes overheen. Bak de tortilla’s op deze manier totdat ze goudbruin kleuren.

Laat de ‘bakjes’ afkoelen. Ze zullen nu wat harder en krokant worden.



Begin nu met het snijden van de groenten: de cherrytomaten mogen gehalveerd worden, de ui héél fijn gesnipperd en de paprika in dunne reepjes. Scheur vervolgens de eikenbladsla in stukken (nadat de sla gewassen is). Snipper ook het bosje peterselie.

Snijd de fetakaas in dobbelsteentjes en meng deze met de garnalen, de groenten en de peterselie.

Maak als laatste de dressing door olijfolie, balsamico-azijn, citroensap en zout naar smaak te mengen. Klop de ingrediënten (met een vork of garde) goed door elkaar, zodat een dikke ‘saus’ ontstaat.

Tip: Maak de dressing op het laatste moment! Olie en azijn zullen nooit écht mengen, dus zullen deze ingrediënten na verloop van tijd weer scheiden.



Giet de saus over de garnalensalade en meng het geheel goed. Serveer de salade in de tortilla-bakjes.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op salades? Probeer dan ook eens deze frisse salade met ananas en komkommer!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
garnalensalade met fetakaas en balsamicodressing
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 2310 review(s)

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend