fault line cake faultline cake recept brand new cake bouwhuis

Fault line cake – stap voor stap!

door Linda Terrizzi

De fault line cake is een trend in de taartenwereld. Zoals met zoveel baktrends is ook deze taart ‘overgewaaid’ uit de Verenigde Staten. De fault line cake kenmerkt zich door het grappige middenstuk: het lijkt namelijk alsof de taart niet helemaal goed is afgesmeerd.

Door een ‘foutje’ in het afsmeren van de botercrème lijkt het daarom dat er in ’t midden een grote barst is ontstaan, waardoor allerlei leuke dingen (meestal sprinkles, chocolaatjes of andere versiersels) komen kijken. En dát doen we nou juist expres!

Je maakt een fault line cake op ongeveer dezelfde manier als een ‘gewone’ verjaardagstaart. Dus met een basis van sponscake en een vulling van botercrème. Alleen de afwerking is dus iets anders.

Brand New Cake

Voor deze taart gebruikten wij de ingrediënten en benodigdheden uit het assortiment van ‘Brand New Cake’. Dit merk is speciaal ontwikkeld om thuisbakkers te kunnen voorzien in professionele bakkersproducten. Het fijnste is dat je hier (in tegenstelling tot normaal) kleine hoeveelheden van kunt bestellen. Voor 1, 2 of 3 taarten bijvoorbeeld. Handig – zo zit je niet meteen aan 20 kilo van een bepaalde mix of ingrediënt vast en kun je toch gebruik maken van de professionele producten!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de taart helemaal ‘from scratch’ te maken. Gebruik in dat geval ons recept voor ‘pan lefi’ voor de cake en het recept voor botercrème voor de vulling.

Omdat het bijna valentijn is hebben wij gekozen voor een valentijn-thema. Dus met roze botercrème en veel hartjes-sprinkles. Natuurlijk kun je zelf kiezen in welke kleur / welk thema jij de taart maakt.

Tip: het is superleuk om zelf je sprinkles te mixen en zo een eigen, unieke combinatie te maken!

Ingrediënten

Voor deze taart gebruikten wij de volgende ingrediënten:

Bereiding fault line cake

Begin met het maken van de sponscake. Omdat de fault line cake een hoge taart moet worden, houden we het recept aan voor een bakvorm van 24-26 cm, maar gebruiken we er één van 22 cm.

Verwarm de oven daarna voor op 170 graden. Klop vervolgens de biscuitmix samen met 5 eieren en wat water in zo’n 10 minuten luchtig en stevig. Vet daarna een bakvorm in met boter en giet nu 2/3 van het beslag in de bakvorm. Bak de eerste cake tenslotte in ongeveer 35 minuten gaar.

Haal de cake nu uit de bakvorm en laat hem op een rooster afkoelen. Doe daarna de overige 1/3 van het beslag in de bakvorm en bak dit in ongeveer 25 minuten gaar en goudkleurig. Laat vervolgens ook deze (kleinere) cake afkoelen.

Neem nu een diep bord en meng hierin de sprinkles die jij straks in de taart wilt verwerken. Zet dit bord nog even apart.

Maak ondertussen de botercrème. Dat kan met ons recept, of natuurlijk met de mix van Brand New Cake. Breng de botercrème op kleur met een drupje gelkleurstof.

Snijd nu de eerste (hoge) cake in twee lagen. Snijd vervolgens van de tweede (lage) cake een randje van ongeveer een centimeter af. Het is de bedoeling dat deze laag cake iets kleiner is dan de anderen, zodat je er de snoepjes op kunt plakken.

Leg daarna één van de grote cakelagen op een taartkarton en besmeer hem met botercrème. Neem nu de kleinere laag cake en besmeer die rondom met botercrème. Rol de cake (met de botercrème aan de buitenkant) vervolgens door jouw sprinkle-mix. Het is de bedoeling dat alle botercrème goed bedekt is met snoepjes.

Plaats deze laag cake vervolgens op de andere en besmeer hem daarna met botercrème. Plaats er daarna de laatste cakelaag op en smeer de taart aan de bovenkant af met de botercrème.

Afsmeren

Nu komt het moeilijkste: doe de overige botercrème in een spuitzak. Spuit daarna telkens een beetje van de crème rondom de onderste laag cake. Smeer de crème vervolgens voorzichtig uit met een paletmes. Het is de bedoeling dat de botercrème onregelmatig en een héél klein beetje over de sprinkles gesmeerd wordt.

Doe nu hetzelfde met de bovenste laag cake. Om de fault line cake af te maken, kun je de randjes van de botercrème daarna kleuren met eetbare (goud)verf. Versier de taart tenslotte bovenop met toefjes botercrème en eventueel met meer sprinkles.

fault line cake faultline cake recept brand new cake bouwhuis

Eet smakelijk!


  • Dit recept is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Fault line cake - stap voor stap!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1371 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)