Home Recepten*gratis recepten Dé beste Antilliaanse BBQ spareribs.
beste antilliaanse spareribs marinade recept antilliaans-eten.nl jurino

Dé beste Antilliaanse BBQ spareribs.

door Linda Terrizzi

We hebben héél veel recepten naast elkaar gelegd en dit is toch echt de allerbeste manier om met zekerheid heerlijke spareribs van de barbecue te krijgen. Op z’n Antilliaans, natuurlijk. Zoals alle goede recepten kost het wat tijd om het vlees op de juiste manier te marineren, maar beloofd is beloofd: dan heb je ook écht de beste ribs in de buurt!

Ben je toch aan het barbecueën? Bekijk dan meteen ons recept voor BBQ kip: galiña alaparia



Ingrediënten:

  • 2kg spare ribs
  • 3 eetlepels speciale rub*
  • 1 glas appelsap
  • 50gr. bruine suiker
  • 3 eetlepels boter
  • 100ml. barbecue saus**

* Voor de rub:

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1/2 theelepel cayennepeper

** Voor de saus:

  • 100ml. ketchup
  • 3 eetlepels appelazijn of witte wijnazijn
  • 1/2 glas water
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel Worcestershiresauce
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen mosterdzaad
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel liquid smoke
spare ribs spareribs barbecue bbq recept antilliaans marinade rub jurino

Bereiding spareribs:

Begin met het maken van de saus. Hiervoor meng je alle ingrediënten in een pan en kookt daarna het geheel 20-30 minuten, totdat de saus wat is ingedikt.

Voor het maken van de rub meng je nu alle ingrediënten door elkaar. Zet apart.

Doe de spare ribs daarna in een grote schaal en wrijf ze dan zorgvuldig in met de rub. Laat het vlees zo minstens 3 uur (maar liever een hele nacht!) staan.

Als je een rookfunctie op de barbecue hebt, laat het vlees dan eerst 2 uur roken. Zo niet, ga door naar de volgende stap:



Neem nu een groot stuk aluminiumfolie waar je het vlees daarna op legt. Besprenkel nu het vlees met de appelsap en strooi er de bruine suiker over. Snijd de boter in plakjes en leg die daarna op het vlees. Vouw de aluminiumfolie dicht en leg nu het vlees zo een uur op het hoge rooster van de barbecue.

Neem de spareribs uit de folie en leg ze dan terug op de barbecue, met de kant van het bot naar beneden. Bestrijk ze nu royaal met barbecuesaus en bak ze daarna totdat de saus een mooie, stevige laag heeft gevormd.

spare ribs spareribs barbecue bbq recept antilliaans marinade rub jurino

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse barbecue BBQ spareribs
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 879 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend