Home Recepten*gratis recepten Regenboogtaart met cashew, kokos en chocolade
cocooandcurls kokos cashew ganache taart recept antilliaans

Regenboogtaart met cashew, kokos en chocolade

door Linda Terrizzi

In de YouTube video die ik samen met Rovanny Frans (Cocoo and Curls) maakte, kon je deze speciale taart voorbij zien komen. Hij was geheel geïnspireerd door Rovanny’s persoon: kokos en chocolade ‘curls’ vanwege zijn naam, cashewnoten vanwege zijn Curaçaose roots én regenboogcake voor zijn uitbundige en kleurrijke persoonlijkheid.

Wil je de taart zelf maken? Dan volgt hier het recept:



INGREDIËNTEN:

CAKE:

  • 450 gr tarwebloem
  • 400 gr suiker
  • 6 eieren
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 gr geraspte kokos
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 zakje bakpoeder (16 gr)
  • een dopje kokos essence
  • een dopje amandel essence
  • voedingsmiddelenkleurstof

VULLING:

GANACHE:

  • 50 gr pure chocolade
  • 2 eetlepels slagroom

BEREIDING:

Meng eerst alle droge ingrediënten voor de cake door elkaar.



Voeg daarna tegelijk de kokosmelk, de olie, de eieren en de essence toe.

Roer het mengsel totdat je een homogeen beslag hebt.

Verdeel het beslag over 6 schaaltjes en kleur ieder schaaltje met een andere kleur.

De kleuren die ik gebruikte waren rood, geel en blauw. Deze heb ik gemengd om vervolgens groen, paars en oranje te krijgen.



Doe telkens 2 laagjes beslag in een ingevet bakblik van ongeveer 22 cm.

Je krijgt dus 3 lagen cake van elk 2 kleuren.

Bak de cake 30 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden.

cocooandcurls kokos cashew ganache taart recept antilliaans


Vullen:

Wanneer de cake is afgekoeld, kun je de lagen vullen met cashewcrème.

Smeer de taart hier ook mee af en versier hem eventueel met extra toefjes van de cashewcrème.




Ganache:

Om de ganache te maken, smelt je de chocolade samen met de slagroom op laag vuur.

Wanneer het mengsel gesmolten en egaal is, doe je het in een spuitzak (of ziplock zakje).

Knip een héél klein puntje van de spuitzak en spuit mooie krullen van de ganache op de taart.

Laat de ganache (samen met de taart) nu minstens 2 uur in de koelkast opstijven.

Eet smakelijk!

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend