cheesecake met aardbeien en cinnamon swirl Danerolles Jurino

Cheesecake met aardbeien en cinnamon swirl

door Linda Terrizzi

Deze decadente cheesecake is ’n echte traktatie. Lekker vol en romig… en toch fris door de laag aardbeien bovenop. Het beste? Hij heeft geen saaie ‘koekjesbodem’, maar een bodem van cinnamon swirls. En dát proef je!

Het ‘cheesecake’-gedeelte van deze taart is trouwens no-bake. Die hoeft dus niet in de oven. Met wat gelatine zorg je ervoor dat de roomkaas en slagroom mooi opstijft en lekker romig blijft. Ik vind dat zelf altijd lekkerder dan een gebakken cheesecake, die je zo lang in de oven moet zetten.

cheesecake met aardbeien en cinnamon swirl Danerolles Jurino

Het deeg van Danerolles

De bodem van deze cheesecake maakte ik met het ‘Crispy Cinnamon Swirl’ deeg van Danerolles. Dat wordt kant en klaar verkocht. Je vindt de oranje blikjes in de koeling van de supermarkt. Het deeg is na openen direct klaar voor gebruik. Je kunt het dus meteen oprolllen en afbakken. Ook de kaneelsuiker zit er al bij. Zo wordt het maken van de cinnamon swirl bodem voor deze taart wel héél makkelijk!

Van dit recept maak je ’n cheesecake van zo’n 20-22 cm doorsnede.

Ingrediënten:

  • 1 blikje crispy cinnamon swirl deeg
  • 400 gr roomkaas (b.v. mascarpone)
  • 400 ml slagroom
  • 8 blaadjes gelatine*
    (of 13 gr poedergelatine)
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Een stuk of 10 aardbeien, om te versieren
cheesecake met aardbeien en cinnamon swirl Danerolles Jurino

Bereiding cheesecake met aardbeien

Begin met het maken van de cinnamon swirl bodem voor de cheesecake. Hiervoor open je het blikje deeg en je rolt het deeg uit. Bestrooi het met de meegeleverde kaneelsuiker en rol het deeg op. Snijd het vervolgens in zo’n 20 héél dunne ringetjes.

Deze ringetjes plaats je op de bodem van een ingevette bakvorm. Verwarm de oven vervolgens voor op 180°C en bak de bodem in zo’n 15 minuten gaar en goudbruin. Laat hem vervolgens in het bakblik afkoelen terwijl je de vulling maakt.

Wel de blaadjes gelatine in ruim water en knijp ze iets uit. Gebruik je net als ik poedergelatine? Los het dan op in 80 ml heet water.

Verwarm de slagroom nu, totdat deze bijna kookt. Roer er de kristalsuiker en vanillesuiker door en roer, totdat de suiker is opgelost. Draai het vuur daarna uit en voeg de gelatine toe. Roer het geheel goed door en laat het daarna afkoelen tot kamertemperatuur.

Nu mag je ook de roomkaas toevoegen. Klop deze er met ’n garde door en stort de vulling daarna op de cinnamon swirl bodem.

Plaats de cheesecake in de koelkast en laat hem minstens 3 uur (maar liever een hele nacht!) opstijven. Versier hem tenslotte met in plakjes gesneden aardbeien. Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
Recept
Cheesecake met aardbeien en cinnamon swirl • RECEPT
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2418 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)