Home Receptenfeest Cannoli Antiyano – fusion gebakje met cashewvulling
Cannoli antiyano cashew cashupete taart bolo di cashewpete recept antilliaans eten jurino

Cannoli Antiyano – fusion gebakje met cashewvulling

door Linda Terrizzi

Cannoli Antiyano zijn kleine gebakjes met cashewvulling. Je snapt ‘m al: dit is géén traditioneel recept, maar eentje die we zelf verzonnen hebben.

Zoals de meesten van jullie al zullen weten, ben ik getrouwd met een half Italiaanse. Op één van onze vakanties leerde zij me de heerlijke ‘Cannoli Siciliani’ kennen: een gefrituurd koekje met daarin een heerlijke crème op basis van ricotta.



Deze gebakjes zijn sindsdien mijn favoriete traktatie geweest en zijn dan ook elk jaar het eerste waar ik in Italië mijn geld aan uitgeef. (Ja, zelfs vóór het kopen van een stuk pizza of een ijsje!)

Fusion cooking

Deze fusion-versie van de klassieke cannoli maakt gebruik van de authentiek Antilliaanse cashew-crème, zoals wij die graag op onze ‘Bolo di Cashupete’ smeren. Het resultaat is echt ‘the best of both worlds’… een hapje dat minder zwaar is dan een heel stuk taart, en een heerlijke manier om onze cashew-crème nóg beter tot zijn recht te laten komen!

Ingrediënten

De cannoli en de vulling worden apart gemaakt. Voor de koekjes gebruik je onder andere tarwebloem, suiker en witte wijn. Na het maken van het deeg worden de koekjes opgerold en in de hete olie gebakken.

De vulling maken we op z’n Antilliaans: met cashewnoten! Daarnaast gaat er in de vulling een gedeelte gecondenseerde melk en rum. Yum!

Recept van cannoli Antiyano

Het recept van cannoli Antiyano is te vinden in het kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. In dat boek vind je nog 164 pagina’s met heerlijke, Caribische en fusion recepten. Van snacks tot ijsjes en van hoofdgerechten tot taart… voor ieder wat wils dus!

Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een video bekijken waarin we langs ELKE pagina van het boek bladeren:

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens

Ben je gek op gebak met cashewnoten? Probeer dan ook eens deze lekkere cashew koekjes!




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

 

Informatie:
recipe image
Recept
Cannoli Antiyano - fusion gebakje met Cashupete / cashew vulling
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1530 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.




Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend