Home Receptengebak Chocolade pinda taart – 100% VEGAN!
bolo di chukulati pinda vegan chocoladetaart pinda veganistisch recept

Chocolade pinda taart – 100% VEGAN!

door Linda Terrizzi

Onze bolo di chukulati & pinda is écht even wat anders… Deze taart met chocolade en pinda is namelijk helemaal, 100% veganistisch. De dromerig zachte chocoladecake wordt versierd met een dikke laag pindafrosting. 

De taart en de frosting bevatten geen eieren, boter of melk… en tóch is dit één van de lekkerste taarten ooit! Ik durf te wedden dat je verbaasd zult zijn over de extreem zachte en luchtige structuur van de cake.De truc zit hem trouwens in de baktijd van de cake: wanneer je de cake vooral niet te lang bakt, blijft hij zo zacht als een wolk. Omdat er geen vet in zit, moet je wel ‘n klein beetje opletten. De cake kan bij te lang bakken namelijk makkelijker uitdrogen dan een bolo di manteka.

Snickers taart

TIP: Met een klein beetje gezouten caramelsaus bovenop de pinda-frosting maak je er een échte Snickers taart van. De taart is dan alleen niet meer vegan.

blank

Ingrediënten

Ik heb je nu al uitgebreid verteld wat er niet in de taart zit… maar wat zit er nu eigenlijk wél in? De cake wordt gemaakt met donkere (‘Dutch process’) cacao. Dat is het cacaopoeder die je in de supermarkt bij de koffie kunt vinden, bijvoorbeeld van het merk Droste of Blooker. Mixjes voor chocolademelk (bijvoorbeeld Nesquick) zijn niet geschikt. Deze bevatten namelijk veel suiker en missen de diepe chocoladesmaak.De frosting van de taart wordt voor een gedeelte gemaakt met pindakaas en geroosterde pinda’s. Voor de versiering hou ik er van om gezouten pinda’s te nemen. Die geven door ‘t zout weer nét een andere smaak af die goed combineert met de zoete frosting.

Vanzelfsprekend gebruiken we ook in de frosting geen roomboter of zuivel, maar laten we je kiezen tussen verschillende plantaardige alternatieven. Vind je het niet belangrijk dat de taart veganistisch is? Dán kun je dit natuurlijk weer ‘gewoon’ door roomboter vervangen.

Recept voor bolo di chukulati & pinda

Je vindt het recept voor de bolo di chukulati i pinda in ons kookboek Nos Kushina Krioyo.

In dit boek vind je nog 106 andere traditionele recepten. We hebben geprobeerd een compleet beeld te geven van de Antilliaanse keuken. Daarom kun je naast hoofdgerechten ook heerlijke snacks, taarten, drankjes en zelfs snoep in ons boek vinden.

nos kushina krioyo jurino ignacio antilliaans kookboek

Jullie bolo di chukulati i pinda

Via Facebook en Instagram krijgen we vaak leuke berichten binnen van mensen die onze recepten proberen. Zo ook deze leuke collage van @Achealpha:

 


Probeer ook eens

Gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze traditionele ananastaart! Wanneer je de boter in het recept vervangt door margarine, is ook deze taart helemaal vegan.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di chukulati & pinda - VEGAN chocolade en pindataart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1611 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend