Home Basics Bereken de juiste prijs voor taart of snacks met onze calculator!
bereken de juiste prijs voor taart catering snacks antilliaanse taarten

Bereken de juiste prijs voor taart of snacks met onze calculator!

door Linda Terrizzi

Het is een vraag die we heel (heel!) vaak horen: “Ik wil graag Antilliaanse taarten en snacks verkopen, maar hoe bereken ik de juiste prijs?” 

Velen van jullie vragen me naar de “gangbare” prijs voor kaasballetjes, pastechi of bijvoorbeeld een cashewtaart. “Wat kun je ervoor vragen?” – en ik leg dan telkens uit dat je de prijs van je producten niet kan bepalen door naar anderen te kijken.Laat me je dat even uitleggen: een groot cateringbedrijf kan zijn ingrediënten GROOT en SCHERP inkopen. Die betaalt gewoon veel minder voor een kilo cashewnoten dan jij. Daarnaast beschikken ze over apparatuur waarmee ze hun eten veel sneller kunnen maken dan iemand die met de hand alles doet.

En als je je prijzen daarop aanpast, kom je altijd bedrogen uit. En dan werk je dus voor (bijna) niks.

Bereken de juiste prijs van een taart

Hoe doe je het dan wél? Hoe bereken je nou een goede verkoopprijs voor een taart of een doos met snacks? Ook dát kan ik je vertellen:

Je telt alle kosten die je maakt bij elkaar op. Dus de ingrediënten, je vaste kosten, verpakkingsmateriaal, etc. Ook kijk je naar de afstand in kilometers wanneer je een bestelling moet bezorgen. Last, but not least… wat is het bedrag dat je per uur wilt verdienen?Werk je onder het minimumloon? Vind je het prima om €5,- te verdienen met je werk? Of kies je een hoger loon, bijvoorbeeld €20,-? Het is aan jou!


Gebruik onze GRATIS prijscalculator

We hebben het nu wel héél makkelijk voor je gemaakt… je kunt nu namelijk helemaal GRATIS onze speciale prijscalculator downloaden. Deze rekenhulp is geschikt voor het berekenen van prijzen voor taart, gebak, snacks en warme gerechten.

Hij werkt op EXCEL en is heel makkelijk te gebruiken.

Download de calculator via deze link!


Handleiding van onze calculator

In de calculator vind je 4 tabbladen. De eerste voor TAART, de tweede voor SNACKS, de derde voor GERECHTEN en de vierde… dat is de handleiding! We hebben geprobeerd om de prijscalculator zo simpel mogelijk te houden, maar toch alle kosten en variabelen mee te nemen in de berekening.Zo kun je op de verschillende tabbladen de meest voorkomende ingrediënten zó invullen. Maak je gebruik van andere ingrediënten? Vul dan in hoeveel je nodig hebt en wat een verpakking jou kost.

Verder vul je in wat je wilt verdienen en hoeveel kilometer je eventueel moet rijden… en hop! De calculator berekent automatisch de juiste verkoopprijs voor je!

Na het berekenen kun je een uitdraai maken als .PDF of natuurlijk op papier. Zo weet je altijd wat de juiste prijs is voor jouw taart of doos met pastechi.

Alvast een voorbeeldje?

Dit is hoe je uitdraai eruit komt te zien:

bereken de juiste prijs voor taart catering snacks antilliaanse taarten


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Bereken de juiste prijs voor taart of snacks met onze GRATIS calculator!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 365 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend