Home Blog BANANEN-STRACIATELLA CAKE …VAN EEN MIXJE?!!
bananen-straciatella cake Brand New Cake recept

BANANEN-STRACIATELLA CAKE …VAN EEN MIXJE?!!

door Linda Terrizzi

Bakken met pakjes en zakjes… het is een onderwerp dat zich onder onze volgers leent voor een flinke discussie. Sommigen van jullie vinden het heerlijk om zo binnen een half uur klaar te zijn met koken (of bakken) en anderen vinden het grenzen aan heiligschennis. In welk ‘team’ bevind jij je, wanneer het gaat om koken en bakken met halffabrikaten?

Koken: nee! Bakken: vooruit dan maar

Ik zal je eerlijk bekennen: tijdens het koken doe ik ’t echt bijna nooit. Op een kruidenmixje na, gebruik ik het liefst verse ingrediënten, als het even kan zonder verpakking. Gewoon groenten uit het groentenschap en vlees van de slager dus.

Bij het bakken van taarten en gebak ben ik ook snel geneigd om ‘gewoon’ voor de basisingrediënten te gaan. Zelfrijzend bakmeel? “Nee joh… ik koop gewoon bloem en bakpoeder en meng het zelf wel even.” Op die manier dus.

Maar van dat laatste ben ik toch wel ’n beetje teruggekomen. Immers maakt het weinig verschil of je je suiker en bloem los koopt of in een mixje – het gaat hierbij namelijk tóch al niet meer om verse producten. Dus of je nu één pak koopt of twee… de inhoud blijft hetzelfde.

Onze jongste dochter is gek op bakken en doet het liefst alles zelf. Dan zijn mixjes waarbij je alleen nog eieren, olie of boter hoeft toe te voegen eigenlijk best handig. En iets anders wat ook fijn is: je hoeft bijna niks af te wegen. En ben je klaar met bakken? Dan is het pak ook leeg! Nooit meer halve zakken bloem waar beestjes in komen dus. Dat ruimt lekker op!

En toch, en toch… van mixjes in de supermarkt word je meestal niet vrolijk. Het resultaat van een cake-uit-een-pakje is vaak matig en ik heb altijd ’t idee dat het toch anders smaakt dan een écht zelfgebakken cake.

blank

Professionele bakkersproducten

Ik heb heel andere ervaringen met de cakemixen uit de bakkerswereld. Bij de groothandels kun je de lekkerste basis voor bijvoorbeeld sponscake of zelfs Red Velvet Cake kopen. Met perfect resultaat, en ook echt net zo lekker als een zelfgebakken taart. Maar die GROOThandels hebben dus ook één GROOT nadeel: alles is in het GROOT!

Je koopt de mixjes in zakken van pak ‘m beet 20 kilo en ehh… ik zie mezelf dus niet zo gauw 60 taarten bakken voordat de houdbaarheidsdatum voorbij is. Bovendien heb je een KvK-nummer nodig om er überhaupt iets te kopen, dus voor de meesten van ons is dat geen optie.

bananen-straciatella cake Brand New Cake recept

Brand New Cake

Je begrijpt waarschijnlijk al waar ik naartoe wil: de ultieme oplossing! En die is er dus sinds kort! Bij Baktotaal Bouwhuis (de online shop waar je echt álle benodigdheden voor het bakken van taart en gebak kunt scoren) worden sinds kort namelijk producten van het merk “Brand New Cake” verkocht. De insteek is hierbij dat het gaat om professionele producten (lees: de mixjes uit de banketbakkerswereld) in kleine hoeveelheden.

Ik schreef al eens eerder over de dripcake die we maakten met de Brand New Cake mix voor sponscake en wat een geweldig resultaat dat gaf. Deze keer opnieuw zo’n product: de Brand New Cake bananen-straciatella cakemix.

Je koopt deze mix in ’n zak van 400 gram en dat is dus precies genoeg voor één flinke cake. Zelf toevoegen: eieren en roomboter. Wat deze cake uniek maakt? Niet alleen de chocoladestukjes (die verwacht je natuurlijk al in ’n straciatella-cake) maar de stukjes gedroogde banaan. Die gedroogde banaan… dat zijn serieuze zaken!

Na het bakken lossen deze stukjes namelijk niet op in de cake, zoals verse banaan dat doet. De blokjes banaan uit de mix blijven herkenbaar en lekker ‘chewy’, en iedereen die ik de cake liet proeven vroeg hoe ik dat voor elkaar had gekregen. Opnieuw een succes dus! En, je raadt het al: ook deze cake is geheel gemaakt door onze jongste (7-jarige) dochter Shannon.

Wil je zelf aan de slag om ook zo’n cake te maken? De mix is te vinden via deze link. We zijn benieuwd naar jullie resultaat! Misschien heb je een geweldig idee voor ’n extra topping op de cake? (dat heeft ‘ie overigens niet nodig… wij vonden hem heerlijk met alleen een beetje poedersuiker!)

blank
  • Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk
Informatie:
recipe image
Recept
Bananen-straciatella cake ...van een mixje?!!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1193 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend