Home Receptenhoofdgerecht Banana stobá – Stoofschotel van bakbanaan
banana stobá gestoofde bakbanaan antilliaanse stoofschotel recept

Banana stobá – Stoofschotel van bakbanaan

door Linda Terrizzi
Banana stobá (of soms geschreven als “stobá di banana”) is een heerlijk Antilliaans stoofgerecht van bakbananen. Bananen zijn namelijk écht niet alleen geschikt voor zoete (na-)gerechten! In deze hartige stoofschotel smaken de zoete bakbananen heerlijk, zonder het geheel tot een dessert te maken. Zoals voor bijna alle hoofdgerechten geldt ook hier weer: serveren met rijst of funchi! 

Een traditioneel gerecht

Banana stobá is één van de traditionele stoofschotels die we op de Antillen eten. Meestal wordt deze stobá gemaakt met bijna rijpe, bakbananen waarvan de schil diepgeel is gekleurd. Voor wie écht niet van een zoete stoofschotel houdt, is er ook een oplossing: gebruik de bakbananen met groene schil! Deze smaken totaal niet zoet, en lijken qua smaak nog het meeste op een aardappel… maar dan een stuk steviger.

Recept voor banana stobá

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse stoofschotel in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens…

Ben je gek op bakbanaan? Probeer dan ook eens ons recept voor bakbanaan gebakken in een laagje boter. Yum!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen. Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Informatie:
recipe image
Recept
Banana stobá - Antilliaanse stoofschotel van bakbakaan
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1634 review(s)

Meer lekkere recepten...

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend