Home Recepten*gratis recepten Banana na binja – Bakbanaan met portsaus
banana na binja arubaans recept bakbanaan in portsaus antilliaans eten recept jurino

Banana na binja – Bakbanaan met portsaus

door Linda Terrizzi

Banana na binja is een Arubaans recept voor bakbananen in een heerlijk zoete portsaus. Je maakt dit lekkere nagerecht met bakbananen die nu eens niet krokant gebakken worden, maar overgoten zijn in een heerlijke saus van bruine suiker, port en kaneel. Het maakt een ideaal toetje en is toch zó klaar.

Banana na binja is van oorsprong een Arubaans gerecht. Wij zeggen dat er een grote kans bestaat dat het bij íedereen in de smaak valt!



* Let op: In het papiamentu betekent ‘banana’ geen banaan, maar bakbanaan (plantain). Gebruik voor dit recept dus altijd rijpe bakbananen… normale bananen zouden door de warmte compleet uit elkaar vallen.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bakbananen
  • 50gr. roomboter
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels port
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding banana na binja:

Schil de bakbananen en snijd ze daarna in de lengte doormidden.

Verhit nu een klein pannetje en smelt daarin de suiker, het water, de port en de kaneel.



Roer het geheel goed vervolgens door elkaar.

Verhit nu de boter in een koekenpan en bak de stukken banaan daarin totdat ze bruin kleuren.

Bak daarna ook de andere kant van de bananen.

Giet tenslotte de saus over de bananen en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten op laag vuur inkoken.



Serveer warm – Eet smakelijk!


Recept uit Nos Kushina Moderno

Dit heerlijke, Arubaanse recept vind je in ons tweede kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. In dat boek vind je nog 164 pagina’s met de lekkerste Caribische recepten. Van snacks tot desserts en van taarten tot hoofdgerechten… echt álles staat erin!

Door op onderstaande foto te klikken, kun je een korte video bekijken waarin we alvast even langs ELKE pagina van het boek bladeren:

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens

Ben je gek op desserts met banaan? Probeer dan onze ‘bolo di bakoba’ (bananen en karamel taart) eens!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!



Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Alternatieve spelling: banana na biña

Informatie:
recipe image
Recept
Banana na binja - Arubaans recept voor bakbananen in zoete Portsaus
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 2034 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend