Home Receptengebak Drigidek – Arubaanse kruidkoek
drigidek drikidek aruba arubaanse kruidkoek recept recipe

Drigidek – Arubaanse kruidkoek

door Linda Terrizzi

Drigidek (soms geschreven als drikidek) is een lekkernij uit Aruba. Deze ontbijtkoek heeft een heel speciale kleur en smaak door een geheimpje in het recept.  De drigidek wordt namelijk gemaakt met een beslag op basis van donkere caramel.

De naam van deze heerlijke, Arubaanse ontbijtkoek is wat apart – als je je verspreekt, komt er al gauw iets uit je mond dat lijkt op ‘drek’… en dat klinkt natuurlijk niet al te best. Toch is deze traditionele Arubaanse kruidkoek een échte lekkernij.Een geheimpje in het recept

Het geheim van een goede ‘drigidek’ zit hem in het koken van de stroop. Wanneer je dit op de juiste manier doet, krijgt de koek enorm veel smaak en kleur. Wees wel voorzichtig… gebrande suiker is vreselijk heet en blijft aan alles plakken!

Samen met héél veel andere specerijen geeft dit de cake zijn karakeristieke kleur, geur en smaak. Deze lijkt een beetje op Nederlandse ontbijtkoek, maar dan toch weer anders. Het is echt gebak dat je eens geproefd moet hebben, voordat je écht weet wat het precies is.


Recept voor Arubaanse drigidek

Het recept voor authentiek Arubaanse drigidek kun je vinden in ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno’.

Daarin vind je naast een aantal andere (traditionele en moderne) taarten ook heerlijke hoofdgerechten, snacks en drankjes. In het boek staat daarnaast ook ‘n heel hoofdstuk met ijsjes en andere bevroren lekkers!

Mijn favoriete onderdeel uit het boek is de portretten van 6 interessante “Antillianen in Nederland”, met hun levensverhaal en bijbehorend familierecept. Zo deelt mevrouw Barnes haar recept voor ‘Icebox cake’ uit Saba en geeft Wayne je het recept van zijn beroemde groentenburger.

Door op onderstaande foto te klikken, kun je in een korte video even langs ELKE pagina van het boek bladeren:

nos kushina moderno jurino ignacio antilliaans kookboek


Probeer ook eens:

Ben je gek op kruidig gebak? Probeer dan ook eens deze heerlijke ‘Caribbean spice cake‘!
Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je dan gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Alternatieve spelling: drikidek, driggidek

Informatie:
recipe image
Recept
Drigidek - Arubaanse kruidkoek / drikidek, lekkernij uit Aruba - recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 1024 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend