Home Recepten*gratis recepten Arepa di maishi – Maïs pannenkoeken
maïs pannenkoeken antilliaans recept antilliaanse pannenkoeken arepa di maishi

Arepa di maishi – Maïs pannenkoeken

door Linda Terrizzi

Deze maïs pannenkoeken zijn heerlijk en zó gemaakt. Mits je het juiste bakpoeder gebruikt, zijn ze ook geheel glutenvrij!

We gebruiken maïsmeel om funchi mee te maken…. als basis voor tutu… in venezolaanse arepa’s… Arubaanse pan bati… maar één van de makkelijkste (en lekkerste!) recepten is toch wel deze authentieke arepa di maishi. We maken hierbij een simpel pannenkoekenbeslag van voorgekookt maïsmeel en bakken de kleine pannenkoekjes met drie tegelijk in een heel hete pan. Voor je het weet is je beslag op en kun je genieten van deze overheerlijke arepa’s!



Ingrediënten:

  • 200gr. maïsmeel* (harina P.A.N.)
  • 300ml. melk
  • 3 eieren
  • een mespunt zout
  • een zakje of eetlepel bakpoeder
  • 2 eetlepels boter
  • 50gr. suiker
  • boter of olie om in te bakken.

Bereiding maïs pannenkoeken:

Meng het maïsmeel met de suiker, het zout en de bakpoeder.

Laat daarna de boter smelten en meng die in een andere kom met de eieren en de melk.

Meng nu alle ingrediënten door elkaar totdat een dik beslag ontstaat (het moet de dikte van vanillevla hebben)

Verhit daarna boter of olie in een koekenpan en laat hierin telkens 3 eetlepels van het beslag lopen. Je maakt dus 3 kleine pannenkoekjes per keer!



Draai de pannenkoekjes  nu om zodra er grote bellen in het beslag te zien zijn.

De arepa’s moeten per kant ongeveer 1 minuut op hoog vuur bakken.

Bestrooi de maïs pannenkoeken daarna met poedersuiker, stroop, honing, boter of jam.

Eet smakelijk!



TIP:  We gebruiken maïsmeel van het merk harina P.A.N, omdat deze is voorgekookt. Van andere (Italiaanse) merken maïsmeel kun je géén deeg maken! Voor meer informatie over het ontstaan van dit meel, kun je ons artikel erover bekijken.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Pin dit recept

Antilliaanse arepa di maishi - glutenvrije maispannenkoeken

Informatie:
recipe image
Recept
arepa di maishi - Antilliaanse maïspannenkoeken
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1706 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend