Deze maïs pannenkoeken zijn heerlijk en zó gemaakt. Mits je het juiste bakpoeder gebruikt, zijn ze ook geheel glutenvrij!
We gebruiken maïsmeel om funchi mee te maken…. als basis voor tutu… in venezolaanse arepa’s… Arubaanse pan bati… maar één van de makkelijkste (en lekkerste!) recepten is toch wel deze authentieke arepa di maishi. We maken hierbij een simpel pannenkoekenbeslag van voorgekookt maïsmeel en bakken de kleine pannenkoekjes met drie tegelijk in een heel hete pan. Voor je het weet is je beslag op en kun je genieten van deze overheerlijke arepa’s!
Ingrediënten:
- 200gr. maïsmeel* (harina P.A.N.)
- 300ml. melk
- 3 eieren
- een mespunt zout
- een zakje of eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels boter
- 50gr. suiker
- boter of olie om in te bakken.
Bereiding maïs pannenkoeken:
Meng het maïsmeel met de suiker, het zout en de bakpoeder.
Laat daarna de boter smelten en meng die in een andere kom met de eieren en de melk.
Meng nu alle ingrediënten door elkaar totdat een dik beslag ontstaat (het moet de dikte van vanillevla hebben)
Verhit daarna boter of olie in een koekenpan en laat hierin telkens 3 eetlepels van het beslag lopen. Je maakt dus 3 kleine pannenkoekjes per keer!
Draai de pannenkoekjes nu om zodra er grote bellen in het beslag te zien zijn.
De arepa’s moeten per kant ongeveer 1 minuut op hoog vuur bakken.
Bestrooi de maïs pannenkoeken daarna met poedersuiker, stroop, honing, boter of jam.
Eet smakelijk!
TIP: We gebruiken maïsmeel van het merk harina P.A.N, omdat deze is voorgekookt. Van andere (Italiaanse) merken maïsmeel kun je géén deeg maken! Voor meer informatie over het ontstaan van dit meel, kun je ons artikel erover bekijken.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Pin dit recept
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




