Home Recepten*gratis recepten Arepa di arros – rijst pannenkoeken
arepa di arros antilliaanse pannenkoeken met rijst recept

Arepa di arros – rijst pannenkoeken

door Linda Terrizzi

Heb je vandaag rijst over? Niet weggooien! Morgen maak je er deze heerlijke ‘arepa di arros’ (Antilliaanse rijstpannenkoeken) van. Het is een voedzaam ontbijtje, en wel zo’n goede manier om de restjes op te maken.

Van dit recept maak je zo’n 10-15 pannenkoekjes.



INGREDIËNTEN:

  • 2 kopjes gekookte rijst
  • 4 eieren
  • een dopje vanille essence
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels olie
  • 50 gr suiker
  • 100 ml melk
  • 100 gr bloem
  • olie of boter om in te bakken

BEREIDING AREPA DI ARROS:

Doe als eerste alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.

Maal daarna de ingrediënten totdat een dik beslag ontstaat.

Verhit nu de olie of boter in een koekenpan.

Bak vervolgens telkens twee eetlepels van het beslag tot kleine pannenkoekjes.



Dit kun je het beste doen door het beslag in de pan te gieten en vervolgens te wachten tot er grote bellen ontstaan.

Wanneer de bellen ontstaan, keer je de pannenkoek om en bak je de andere kant (ook) goudbruin.

Serveer de arepa di arros tenslotte met suiker, stroop of een klontje boter.

Eet smakelijk!



Tip: Overgebleven rijst kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Door lage temperaturen wordt de rijst namelijk hard. Is de rijst toch koud bij het maken van de pannenkoeken, zet het dan eerst 30 seconden in de magnetron voordat je met het recept verder gaat.


Probeer ook eens

Ben je gek op pannenkoeken? Probeer dan ook eens onze traditionele pompoenpannenkoeken (arepa di pampuna)!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.

Informatie:
recipe image
Recept
Arepa di arros - Antilliaanse rijstpannenkoeken recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 468 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
error:
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend