Home Recepten*gratis recepten Arros moro – Antilliaanse rijst met bonen, VIDEORECEPT
Antilliaanse arros moro arroz morro recept rijst antilliaans

Arros moro – Antilliaanse rijst met bonen, VIDEORECEPT

door Linda Terrizzi

Arros moro is een Antilliaanse klassieker. Het is een simpel bijgerecht van gebakken rijst met saus en rode kidneybonen. Arroz moro is snel gemaakt, goedkoop en makkelijk… maar wát een verschil in smaak met gewone, gekookte rijst! 

De kidneybonen en speciale saus geven de rijst nét dat beetje extra. En toch is het lekker snel klaar. Echt de moeite waard om eens te proberen dus!



Arroz moro is een gerecht dat in bijna heel het Caribische gegeten wordt. Je vindt er verschillende versies (ook onder verschillende namen!) van in onder andere Venezuela, Jamaica, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico.

Liever een video?

Bekijk je liever een video waarin we het recept voor je uitleggen? Dat kan! In ongeveer 5 minuten laat Linda zien hoe je heerlijke, Antilliaanse arros moro maakt:

Oorsprong van de Arroz moro

Arros moro (meestal geschreven als arroz moro, dus op z’n Spaans!) wordt in veel landen in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika gegeten. Zo is er een bijna identieke versie op de Dominicaanse Republiek en in Colombia. Logisch ook, als je bedenkt dat de culturen van deze landen veel overeenkomsten tonen met die van de Nederlandse Antillen.

Arros moro als bijgerecht

Dit is misschien wel de bekendste manier om de ‘eeuwige’ witte rijst een beetje op te vrolijken. De mooie, rode kidneybonen maken op een zeer gemakkelijke en goedkope manier een feestelijke schotel.



Je kunt de arros moro als bijgerecht eten bij een stoofschotel of bijvoorbeeld bij gebakken vis. Op onze website vind je natuurlijk genoeg gerechten om deze heerlijke rijst mee te combineren!

Recept uit ons kookboek

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse Arros moro ook in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao.

We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.



de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Ingrediënten:

Dit recept is voor 4 porties/personen

  • 400 gr langkorrelige rijst
  • 300 gr/1 blik kidneybonen
  • 1 bouillonblokje (groente of kip)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 70 gr/1 blikje tomatenpuree
  • 1 el roomboter
  • 1 el donkere sojasaus of ketjap manis
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereiding van arros moro:

Kook als eerste de rijst gaar in 750 ml water, waarin een bouillonblokje is opgelost. Verhit vervolgens de olie en roomboter in een koekenpan op matig vuur.

Fruit hierin de ui met een beetje zout, totdat de ui glazig ziet. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, de tomatenpuree, de koriander, de sojasaus en de kidneybonen toe en verwarm het geheel totdat het bijna kookt.

Voeg nu de gekookte rijst toe en roer goed, totdat alle rijst door de tomatenpuree en de sojasaus is gekleurd. Serveer de arros moro tenslotte met groenten en vlees, vis of een vleesvervanger. Eet smakelijk!

Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse arros moro / arroz moro recept
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Gebaseerd op 1935 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend