Home Blog Mix & match met Antilliaanse gerechten
blank

Mix & match met Antilliaanse gerechten

door Linda Terrizzi

Antilliaanse gerechten kun je natuurlijk eten in de setting van een complete, traditionele maaltijd. Je maakt ‘n lekkere stobá met daarbij funchi, saus en gebakken banaan… precies zoals het hoort. Maar nóg leuker is het om af en toe eens te ‘mixen & matchen’ met onze gerechten. Antilliaans stoofvlees met frietjes, of één van onze rijstgerechten naast ‘n Italiaanse salade. Noem het een beetje fusion. Zo wordt het nog leuker om te genieten van onze recepten!

Wat eten we vandaag?

Elke dag wordt deze vraag opnieuw gesteld. Ga je uitgebreid koken? Bestel je wat te eten? Gebruik je een beproefd recept of ga je voor iets nieuws? Hoe dan ook, de vraag is en blijft: “wat eten we?” (Op de site boodschappen.nl vind je bijvoorbeeld al héél veel recepten die niet uit de Antilliaanse keuken komen!)

Misschien ben je uitgekeken op de standaard combinaties van gerechten en is het tijd voor iets nieuws. Ons antwoord daarop is: “Think outside of the box!” Het is juist reuze leuk om gerechten uit verschillende landen met elkaar te combineren om zo met een unieke ‘fusion’ maaltijd te komen.

blank

En wat geldt voor een maaltijd (lunch of diner) geldt zo mogelijk nog méér voor een feestje! Denk eens aan hoe lekker en interessant een buffet zou kunnen zijn wanneer er elementen uit verschillende keukens voorbij komen. Zo verras je je gasten zeker met iets waar ze nog lang over zullen praten…

3 Culturen in huis

Misschien hebben wij makkelijk praten – ‘bij ons thuis’ hebben we natuurlijk sowieso al 3 culturen. Ik ben Antilliaans, mijn vrouw half Italiaans en half Nederlands. Voor ons is het dus vrij vanzelfsprekend om eens een Caribische pizza met jerk chicken te maken. Of om Hollandse bloemkool (ja echt, ‘met een papje’, zoals Ome Willem dat ook eet) te combineren met Italiaanse aardappelgnocchi.

Ik weet dat ik hier misschien wat heilige huisjes omver gooi, maar geloof me: je wereld wordt écht vergroot wanneer je niet altijd stijf blijft vasthouden aan “hoe het hoort” of “hoe het altijd is geweest”.

Natuurlijk zijn er dagen dat ik heimwee heb naar Curaçao en het liefst ‘n complete Antilliaanse maaltijd op tafel zet… inclusief ‘n puntje bolo di cashupete na. Maar de meeste dagen kunnen wij ons prima vinden in een combinatie van gerechten uit verschillende landen. En dat hoeven ook niet persé de landen te zijn waar wij zelf onze roots hebben. Ook de Turkse, Chinese, Indonesische en Syrische keuken hebben schatten die weer prima combineren met gerechten die we al kennen.

Mijn tip is dus… probeer het eens! Wees ‘n beetje ‘open minded‘ en wie weet verras jij je gezin of vrienden binnenkort met een lekker, internationaal diner.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend