Home Recepten*gratis recepten Crostini met Kip & Limoncellosaus
crostini met kip en limoncellosaus limoncello limontino quarantino sardinia products

Crostini met Kip & Limoncellosaus

door Linda Terrizzi

Limoncello is een Italiaanse citroenlikeur die heerlijk is om zó te drinken. Inmiddels zijn ook desserts met limoncello vrij bekend… maar een hartig gerecht – dat is nog niet vaak eerder gedaan. Een mooie challenge dus, dachten wij. En zo kwamen we op het idee voor deze lekkere, frisse crostini met kip en limoncellosaus.

Ik zeg er trouwens meteen bij: De kip heeft in dit recept niet de hoofdrol. Je kunt die ook prima vervangen door kaas (brie of camembert, bijvoorbeeld) of garnalen. Zelfs een vleesvervanger als seitan of Vivera zou hier goed bij passen. De ‘magic’ zit namelijk allemaal in de limoncellosaus!

blank

Limontino van Sardinia Products

Jullie weten ’t vast nog van een tijdje geleden: we waren enorm onder de indruk van de limoncello van Sardinia Products. Deze goudeerlijke likeur wordt daar namelijk volgens traditioneel recept gemaakt, zonder gebruik van kleur- geur- en smaakstoffen. En reken maar dat je dat proeft!

Vorige week werd ik gebeld door eigenaar Robertino (vandaar dat de namen van alle likeuren ook op –tino eindigen!) met de boodschap dat de nieuwe oogst limoncello binnen was en dat deze zo mogelijk nóg lekkerder, beter, smaakvoller was dan de vorige versie. Of ik wilde proeven? Dat lieten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. En inderdaad: we waren vorige keer na één slok al verkocht en bij deze nieuwe versie was dat opnieuw het geval. Love at first sip, echt!

We waren dus ook blij toen we voor dit mooie product (weer) een recept mochten ontwikkelen. Oh, en dat niet alleen: want deze keer zit er voor jullie ook een winactie aan vast! Lees dus vooral verder…

Limoncellosaus zonder alcohol?

De vorige keer mochten we ’n recept ontwikkelen voor hun limoncello-arancello (dus citroen en sinaasappel) mix. Deze is in 2020 uitgevonden en kreeg daarom de grappige naam ‘Quarantino’ mee. Met deze likeur maakten we heerlijke Quarantino cupcakes, waarbij de drank zowel in de cake als de topping terugkwam. Superlekker, maar… niet geschikt voor kinderen.

Dat is bij deze crostini anders: hoewel er een goede 150 ml limoncello in de saus gaat, blijft er na het koken wél smaak, maar geen alcohol over. De limoncellosaus is dus prima geschikt voor kinderen en zwangere vrouwen. Of om er zelf gewoon wat meer van te nemen.

Naar het recept…

Voor dit recept gebruik je het beste een lekker, puur brood. Een Franse boulot, bijvoorbeeld. Extra punten als het brood is gemaakt van zuurdesem. Want als we dan toch bezig zijn met mooie producten kun je ’t natuurlijk éigenlijk niet maken om met ’n afbakpistoletje aan te komen ;)

Van dit recept maak je ongeveer 12-15 crostini

blank

Ingrediënten:

  • 1 mooi brood, in sneetjes
  • 500 gr kipfilet*
  • Een snufje paprikapoeder
  • Zout en peper (voor de kip)
  • 100 ml olijfolie
  • 150 ml Limoncello
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el water
  • 1 el maïzena
  • 2 takjes fijngehakte peterselie
  • Zout en zwarte peper naar smaak

*Je kunt de kip in dit recept prima vervangen door kaas, garnalen of een vleesvervanger. Die smaken er allemaal ook prima bij!

Bereiding crostini met kip en limoncellosaus

Begin met het toasten van het brood. Bestrijk de sneetjes brood hiervoor eerst met ’n klein beetje olijfolie. Rooster de sneetjes brood vervolgens, totdat ze bros zijn en er grillstreepjes op verschijnen.

Nu gaan we verder met de limoncellosaus. Hiervoor verhit je 100 ml olijfolie op laag vuur. Pers de teentjes knoflook fijn en fruit die enkele minuten in de olie. De knoflook mag niet bruin kleuren!

Voeg nu de limoncello toe en laat de saus zo circa 10 minuten inkoken, totdat het tot de helft gereduceerd is. Meng vervolgens het water met de maïzena en giet hier ’n beetje van in de saus. Roer goed, totdat de saus glad is en de gewenste dikte heeft. Het kan dus goed zijn dat je maar de helft van het maïzenapapje nodig hebt!

Voeg als laatste de fijngehakte peterselie en peper en zout naar smaak toe. Roer de saus nogmaals goed door.

Als laatste gaan we de kipfilet bakken. Omdat de saus al zoveel smaak heeft, gaan we de kip niet ook sterk kruiden. Ik houd het in dit geval bij wat paprikapoeder, zout en peper.

Snijd de kipfilet in dunne plakjes en bestrooi die met de paprika, zout en peper. Verhit een eetlepel olijfolie in de pan en bak de plakjes kip hier enkele minuten in, totdat ze aan beide kanten goudbruin kleuren.

Beleg de crostini met wat van de kipfilet en giet er tenslotte een flinke eetlepel limoncellosaus overheen. Eet smakelijk!

blank

Winactie van Sardinia Products

Wil jij kans maken op een waardebon van €40,- van Sardinia Products? Bekijk dan snel onze winactie op Instagram! De bon is goed voor 2 flessen likeur naar keuze… ga jij voor de limoncello, of toch voor de Quarantino?

Meedoen kan nog tot 23 augustus. De actie is geldig voor mensen van 18 jaar of ouder, die woonachtig zijn in Nederland. Succes!

*Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. een bedrijf of merk

Informatie:
recipe image
Recept
Crostini met kip en limoncellosaus
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Gebaseerd op 582 review(s)

SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Meer lekkere recepten...

Deze website gebruikt cookies. Is dat ok? Ja, prima! lees meer

Translate »
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend