Home Receptenfeest Cupcakes di cashupete – Antilliaanse cashewnoten cupcakes
Antilliaanse bolo di cashupete cupcakes cashewnoten cupcakes recept Jurino dushi krioyo antilliaans eten

Cupcakes di cashupete – Antilliaanse cashewnoten cupcakes

door Linda Terrizzi

Deze cupcakes di cashupete (of cashewnoten cupcakes) zijn natuurlijk ‘het kleine zusje’ van onze traditionele cashewtaart. De Antilliaanse ‘bolo di cashupete’ is misschien wel dé meest bekende (en lekkerste!) taart uit onze keuken.  Toch is een punt al gauw te zwaar, wanneer je je gasten ook nog andere hapjes wilt voorzetten. 

Om die reden werden we vaak gevraagd of er ook een cupcake-variant bestaat van het originele recept. Die was er nog niet!Verschil met de originele taart

Eén struikelblok waar je tegenaan loopt is dat de vulling van de originele cashewtaart bijzonder zwaar is. Wanneer de noten niet goed gemalen zijn, zitten er bovendien stukjes in. Lekker op je taart, maar niet zo’n goed idee voor cupcakes!

Je wilt op een cupcake natuurlijk een mooie toef kunnen maken. Dat kan alleen wanneer de originele vulling is aangepast tot een vulling die wat lichter en fijner is. We hebben héél veel variaties op het recept geprobeerd en zijn uiteindelijk bij deze versie uitgekomen. Volgens ons issie (meer dan) geslaagd!

Daarnaast is het belangrijk dat ook het recept voor de cake wordt aangepast naar deze kleinere variant. En ook de baktijd verschilt behoorlijk van de originele ‘bolo di cashupete’.

Ingrediënten cupcakes di cashupete

Deze kleine cupcakes worden, net zoals de grote taart, gemaakt van een ‘bolo di manteka’ cake. Dat wil zeggen dat het een cake gemaakt is op basis van roomboter. In de vulling gaan vooral veel gemalen cashewnoten, en daarnaast een flinke hoeveelheid gecondenseerde melk.Ook kun je er naar hartelust rum in verwerken (als je dat wilt!) – in deze cupcakes kun je zelfs wat meer rum toevoegen dan in de originele vulling. Houd je niet van rum of drink je geen alcohol? Geen probleem! Een beetje extra melk kan ook gewoon!

Het recept voor cupcakes di cashupete

Het recept van deze cashewnoten cupcakes is te vinden in ons nieuwe bakboek ‘Hé Dushi!’ In het boek vind je nog veel meer lekkere, zoete bakrecepten. We hebben onze allerlekkerste taarten, koekjes, cakes en desserts gebundeld op 188 pagina’s. Natuurlijk is ieder recept voorzien van een paginagrote foto.

Wil je meer weten over het boek? Klik dan op de foto hieronder om een korte video te bekijken waarin je ELKE pagina van het boek even kunt doorbladeren.

Antilliaanse bolo di cashupete cupcakes cashewnoten cupcakes recept Jurino dushi krioyo antilliaans eten


Probeer ook eens

Ben je gek op cashewnoten? Probeer dan ook eens deze heerlijke, kleine cashewnoten koekjes!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


SOULFOOD Recepten

Heb je onze nieuwe website SOULFOOD.NL al gezien? Daarop vind je nog véél meer lekkere recepten die niet allemaal uit de Antilliaanse keuken komen!

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Meer lekkere recepten...

DutchEnglish
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)
Send this to a friend