Pandushi di chukulati – chocoladebroodjes

door Linda Terrizzi

Een heerlijk zoet broodje dat ideaal is voor een uitgebreid ontbijt of brunch. De pandushi di chukulati worden op dezelfde manier gemaakt als de pandushi di kokolishi. De kaneel/rozijnenvulling wordt in dit geval vervangen door chocoladepasta.

Je kunt de broodjes als rolletjes (schelpen) bakken, maar nóg leuker is het om er een bloem van te maken door 3 rolletjes tegelijk in een cupcakevormpje te doen. Natuurlijk worden ook deze pandushi weer versierd met lekkere cream cheese frosting.



Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 2 eetlepels suiker (voor de gist)
  • 1 zakje gist (instant)
  • 1 theelepel zout
  • 125 ml water
  • 150 ml melk
  • 50 gram gesmolten boter
  • 150 gram suiker
  • VOOR DE VULLING:
  • 200gr. Nutella of andere chocopasta
  • CREAM CHEESE FROSTING:
  • 1 kuipje roomkaas
  • 100gr. boter, op kamertemperatuur
  • 300gr. poedersuiker
  • geraspte schil van 1/2 limoen

Bereiding:

Meng de 2 eetlepels suiker, de melk en het water en verwarm het tot het handwarm is. (20 sec. in de magnetron) – los hierin de gist op en laat 10 minuten staan, totdat de gist gaat schuimen.

Doe de bloem in een grote kom. Meng hier de suiker en het zout door. Maak een kuiltje in het midden.

Voeg de gesmolten boter toe. Voeg hierna beetje bij beetje het melkmengsel toe, totdat een soepel deeg ontstaat. Voel je vrij om eventueel meer bloem of water te gebruiken.

Kneed het deeg goed en laat het 1 uur afgedekt rijzen.



Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit totdat het overal ca 1 cm dik is.

Besmeer het deeg royaal met Nutella of chocopasta.

Rol het deeg strak op en snijd het in rolletjes van zo’n 4cm.

Beboter een cupcakeblik.



Doe telkens 3 rolletjes in een cupcakevormpje (als een bloem). De rolletjes mogen strak tegen elkaar zitten.

Laat de broodjes een uur rijzen. Verwarm daarna de oven op 200 graden (hetelucht oven 180 graden) en bak de broodjes ongeveer 18 minuten – of tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip: Voor een zachte korst kun je een kopje water in de oven zetten tijdens het bakken. De stoom houdt de korst vochtig, waardoor de broodjes lekker zacht blijven.

Als de broodjes aan het bakken zijn, meng je alle ingrediënten voor de frosting. Wanneer de broodjes klaar zijn, giet je een beetje frosting op elk broodje en laat deze drogen.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)