Home Collecties Antilliaanse snacks

Antilliaanse snacks

Onze keuken is rijk aan lekkere hapjes en snacks. Je vindt de recepten voor échte Antilliaanse snacks op deze pagina.





Antilliaans Johnny Cake - Johnny cakes recept
Johnny Cakes
De Antilliaanse Johnny Cake is een beroemde snack: Johnny Cakes zijn kleine, gefrituurde broodjes van soda-deeg. Doordat ze geen gist bevatten zijn ze in korte
arepa reina pepiada recept antilliaans venezolaans antilliaans-eten.nl recepten jurino
Arepa reina pepiada – maïsbroodjes met kip en avocado
De Arepa Reina Pepiada is een maisbroodje dat afkomstig is uit Venezuela. ‘Reina Pepiada’ slaat terug op de vulling van kip, avocado en verse kruiden.
pastechi tuna antilliaanse pasteitjes tonijn paste recepten antilliaans eten Jurino
Pastechi tuna – Tonijn pasteitjes
De pastechi tuna is één van de varianten van de typisch Antillaanse pasteitjes. In deze Pastechi zit een lekkere tonijnvulling. Geweldig voor iedereen die van vis
vegan Johnny Cakes, tempeh & bbq saus
Je hebt het al eerder kunnen zien in onze video; het liefst gebruik ik zelf géén dierlijke producten. Toevallig zijn Johnny Cakes prima ‘om te
soseshi den mansa palitos pasa palo pasa palu antilliaanse snacks
soseshi den mansa – worstenbroodjes
Soseshi den mansa is de Antilliaanse versie van een worstenbroodje. We gebruiken hiervoor knakworstjes of hotdogs als vulling. Bladerdeeg of brooddeeg In tegenstelling tot Nederlandse
pikaballetjes pikabal antilliaanse gehaktballetjes recept
Pikaballetjes – Pittige gehaktballen
De pikaballetjes zijn een heerlijk tussendoortje.. op een feest.. bij de borrel.. of gewoon voor een saaie zondag. Ze kunnen eigenlijk áltijd. De hoeveelheid pika
bakkeljauw met pepersaus
Bakkeljauw balletjes met pepersaus
Heerlijk als snack, als hapje op een feestje óf ‘gewoon’ bij het avondeten. Deze balletjes van bakkeljauw (gezouten vis) zitten boordevol smaak. De pepersaus maakt
Antilliaanse kaasballetjes recept
Antilliaanse kaasballetjes
De Antilliaanse kaasballetjes zijn een makkelijke en snelle toevoeging aan elk feestbuffet. Ze zijn in een handomdraai gemaakt en bijna iedereen kan ze waarderen. Het
pastechi karni
Pastechi karni – Gehaktpasteitjes
Pastechi is de Antilliaanse variant van een heerlijk, gevuld pasteitje. Van een dun laagje soda-deeg en een flinke lepel vulling toveren we in een handomdraai
orea
Orea – Gefrituurde koekjes
Orea wordt letterlijk vertaald met “oren”. Toch zijn deze lekkere, zoete snacks op basis van deeg daar (gelukkig!) niet van gemaakt.
Kala – hapje van zwartoog-bonen
Kala is de Antilliaanse variant op de falafel. Wij gebruiken hiervoor black eyed peas of zwartoogbonen. Traditioneel moeten voor het malen éérst alle velletjes van
Gebakken bakbanaan in deeg
De meest gebruikelijke manier om bakbananen te bakken is op de Antillen ‘gewoon’ als schijfjes in een laagje olie. Maar wie trek heeft in een

Trek in méér? Bekijk dan onze kookboeken: